To je to što me zanima!

U ZOO-u će donirati plaće za životinje nastradale u požarima

Višemjesečni razorni australski požari rezultirali su masovnim gubitkom staništa 113 autohtonih životinjskih vrsta, među kojima su i koale. Diljem Australije izgorjelo je više od 12,5 milijuna hektara
Vidi originalni članak

Zaposlenici zoološkog vrta Schönbrunn blizu Beča u srijedu jednokratno doniraju polovinu svojih plaća za zbrinjavanje divljih životinja koje su ozlijeđene u velikim požarima u u Australiji, izvijestila je ta austrijska institucija.

Usto je uprava zoološkog vrta obećala da će donirati i polovinu novca od prodaje karata i hrane što ih u srijedu kupe posjetitelji. 

- Radim s koalama. Uistinu su me pogodile strašne slike nakon požara u Australiji i želio sam nešto poduzeti - rekao je u ponedjeljak čuvar životinja Kiva Cheyenne Prinsloo.

Novci su namijenjeni udruzi Zoo and Aquarium Association Australasia (ZAA), čiji članovi vode veterinarske i rehabilitacijske ustanove za životinje pogođene golemim požarima.

Višemjesečni razorni australski požari rezultirali su masovnim gubitkom staništa 113 autohtonih životinjskih vrsta, među kojima su i koale.

Diljem Australije izgorjelo je više od 12,5 milijuna hektara niskog raslinja i šuma.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ichbin2 11.03.2020.

    nadajmo se da životinje nebudu te donirane plače krivo potrošili na cugu i kladu

Komentiraj...
Vidi sve komentare