To je to što me zanima!

'Ubili su kao odrasli, sada tako trebaju i odgovarati'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
OBITELJI NAPADAČA ŠUTE: Obitelji pet mladića koji su pretukli Luku Ritza nisu željeli razgovarati. Ritzovi roditelji ne mogu vjerovati da su pušteni
Vidi originalni članak

To je strašno! Još ne mogu vjerovati, ogorčeno je govorila majka Luke Ritza (18), zagrebačkog maturanta kojeg su 1. lipnja prošle godine pretukli huligani, nakon što je čula da su njegovi ubojice pušteni na slobodu. Smatra da je zakon preblag prema maloljetnicima. Prema zakonu, maksimalni rok prema kojem maloljetnike mogu držati u pritvoru je tri mjeseca, bez obzira na to o kojem je kaznenom djelu riječ. Taj rok istekao je u srijedu pa su u 9 sati ujutro iz zatvora u Remetincu pušteni K. M. (17), J. J. (16), R. L. (17) i M. K. (17). Peti osumnjičeni je S. Š. (18). Do njegovih roditelja nismo uspjeli doći, a od susjeda nismo doznali da li je i S. Š. pušten na slobodu.
- Ako su znali tući i ubiti kao odrasli, onda trebaju i odgovarati kao odrasli. Vjerujem kad bi im suci dali neku strogu kaznu, da bi dvaput razmislili prije nego bi drugi put nekoga napali - smatra Suzana Ritz. Borit će se za promjenu nepravednog zakona.
- Ne zbog Luke, jer njega više ništa ne može vratiti, već zbog sve te druge, prekrasne djece koja imaju pravo normalno živjeti bez straha - još pod dojmom pričala je Suzana.
Pokušali smo doći do obitelji maloljetnih napadača. Ispred ulaza K. M. (17) sreli smo njegova brata. Nije želio razgovarati, niti reći gdje mu je brat. Slično je bilo i kod ostalih četiri napadača. Majka J. J. (16), koji je zajedno s K. M. osumnjičen da za nanošenje teških ozljeda Luki zbog kojih je preminuo, zalupila je vrata nakon što je čula zbog čega smo došli. Njihovi susjedi iz straha nisu željeli ništa komentirati.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • cavata 23.01.2009.

    SA ĆIME SU GA UBILI HLADNIM ILI VATRENIM ORUŽJEM,TU NAMJERE NIJE BILO TO JE NESRETAN SLUĆAJ I TAKO GA TREBA TRETIRATI...I NORMALNO JE DA IH PUSTE NISU IH NI TREBALI PRITVORITI.

  • fucked_up 23.01.2009.

    Kakva sramotna drzava!!! Te koji su ih pustili treba baciti u zatvor zajedno s njima!!!

  • xxstella 23.01.2009.

    Dali su ga stvarno oni ubili?....ja sam sestra od jednog decka medzu njima.....i pitam se te stvari jer znam kakav je moj brat ja sam uz njega bila od njegovog prvog dana zivota....i znam ga .....dosta da ga pogledam znam sta misli ....ponavljam UBOICE su osobe koje sa zeljom ,bez srca,okrutnosci

Komentiraj...
Vidi sve komentare