To je to što me zanima!

Ubio brata u Malom Lošinju: Curiju (70) 14 godina zatvora

Tragediji je prethodila svađa između dva bratića, tj. optuženikovog sina Frana i pokojnikovog sina Nikole. Simon je izašao iz svog restorana u namjeri da smiri zavađeni dvojac
Vidi originalni članak

- Kriv je  - zaključilo je sudsko vijeće kojim predsjedava sudac riječkog županijskog suda Domagoj Vučkov, na kraju suđenja Simonu Curiju (70) za ubojstvo svog brata Giergja (54). Okrivljenom je dosuđena kazna od 14 godina, u koju se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od godinu i deset mjeseci.

Podsjetimo, ubojstvo se dogodilo u večernjim satima početkom kolovoza 2017,godine ispred terase Simonovog restorana "Koralj" u središtu Malog Lošinja. Tragediji je prethodila svađa između dva bratića, tj. optuženikovog sina Frana i pokojnikovog sina Nikole. Simon je izašao iz svog restorana u namjeri da smiri zavađeni dvojac te iz pištolja, kojeg je ilegalno posjedovao, ispalio metak prema svom bratu Giergju, koji se nalazio na cesti ispred svog lokala "Galeb. Naime, dvije obitelji godinama su se sukobile zbog razmirica vezanih za njihove susjedne lokale "Koralj" i "Galeb".

Prvim metkom nije pogodio brata, no onda mu je prišao bliže i iz neposredne blizine mu ispalio metak u glavu. 

Simon Curi tijekom cijelog suđenja tvrdio je da je prvi hitac ispalio u zrak kako bi smirio sukob, no balističkim dokazi tu su tvrdnju demantirali. Njima je utvrđeno da se pronađeni fragment zrna nije mogao tako raspasti da je pao nakon ispucavanja u zrak, već je morao prije toga udariti u neku tvrdu podlogu.

– Sud je zaključio da je optuženik već prvim hicem iz pištolja, usmjerenim prema bratu Gjergju, pucao s namjerom da ga ubije – napomenuo je u obrazloženju presude sudac Domagoj Vučkov.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 18.06.2019.

    I tako Kain ubi brata svoga..ostade proklet lutati svijetom..i ostade sjeme zla na zemlji..Abel i Kain susretoše se poslije Abelove smrti. Hodaše pustinjom i prepoznaše se iz daljine, jer obojica bijahu vrlo visoki. Braća sjedoše na zemlju, naložiše vatru i objedovaše u tišini, kako to čine umorni ljudi na izmaku dana. Na nebu ugledaše zvijezdu koja još nije dobila ime. Pri svjetlosti plamena Kain primjeti na Abelovom čelu ožiljak od kamena, ispusti hranu koju prinosaše ustima i zamoli ga za oprost zločina. A Abel odgovori: Jesi li ti ubio mene ili sam ja ubio tebe? Ne sjećam se više; opet smo ovdje zajedno, kao nekada. Sada znam da si mi istinski oprostio, jer zaboraviti znači oprostiti. I ja ću pokušati zaboravoti to. Abel reče sporo: Tako je...dok traje griža savjesti, traje i krivica... "

  • Šljivar 18.06.2019.

    Ej imaš kaj sitnog vidim da se hvališ pa da pomogneš ako imaš namijeru. Unaprijed hvala..

Komentiraj...
Vidi sve komentare