Obavijesti

News

Komentari 5

Ubio brata u Malom Lošinju: Curiju (70) 14 godina zatvora

Ubio brata u Malom Lošinju: Curiju (70) 14 godina zatvora
1

Tragediji je prethodila svađa između dva bratića, tj. optuženikovog sina Frana i pokojnikovog sina Nikole. Simon je izašao iz svog restorana u namjeri da smiri zavađeni dvojac

VIDEO

- Kriv je  - zaključilo je sudsko vijeće kojim predsjedava sudac riječkog županijskog suda Domagoj Vučkov, na kraju suđenja Simonu Curiju (70) za ubojstvo svog brata Giergja (54). Okrivljenom je dosuđena kazna od 14 godina, u koju se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od godinu i deset mjeseci.

Podsjetimo, ubojstvo se dogodilo u večernjim satima početkom kolovoza 2017,godine ispred terase Simonovog restorana "Koralj" u središtu Malog Lošinja. Tragediji je prethodila svađa između dva bratića, tj. optuženikovog sina Frana i pokojnikovog sina Nikole. Simon je izašao iz svog restorana u namjeri da smiri zavađeni dvojac te iz pištolja, kojeg je ilegalno posjedovao, ispalio metak prema svom bratu Giergju, koji se nalazio na cesti ispred svog lokala "Galeb. Naime, dvije obitelji godinama su se sukobile zbog razmirica vezanih za njihove susjedne lokale "Koralj" i "Galeb".

Prvim metkom nije pogodio brata, no onda mu je prišao bliže i iz neposredne blizine mu ispalio metak u glavu. 

Simon Curi tijekom cijelog suđenja tvrdio je da je prvi hitac ispalio u zrak kako bi smirio sukob, no balističkim dokazi tu su tvrdnju demantirali. Njima je utvrđeno da se pronađeni fragment zrna nije mogao tako raspasti da je pao nakon ispucavanja u zrak, već je morao prije toga udariti u neku tvrdu podlogu.

– Sud je zaključio da je optuženik već prvim hicem iz pištolja, usmjerenim prema bratu Gjergju, pucao s namjerom da ga ubije – napomenuo je u obrazloženju presude sudac Domagoj Vučkov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...