To je to što me zanima!

Ubio svoju djevojku: Pistoriusa osudili na 13 godina i 5 mjeseci

Vrhovni je sud u žalbenom postupku tako udvostručio kaznu na koju je prošle godine Oscara Pistoriusa osudio niži sud. Sada mu je kazna povećana za šest godina i pet mjeseci
Vidi originalni članak

Viši sud u Južnoafričkoj Republici paraolimpijca Oscara Pistoriusa osudio je na ukupnu zatvorsku kaznu od 13 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vrhovni je sud u žalbenom postupku tako udvostručio kaznu na koju je prošle godine Oscara Pistoriusa osudio niži sud. Sada mu je kazna povećana za šest godina i pet mjeseci, a u nju će mu se uračunati i vrijeme koje je proveo u pritvoru. Glasnogovorik obitelji ubijene djevojke poručio je kako je nova presuda "potvrda da ipak ima pravde", javlja BBC.

Podsjetimo, proslavljeni sportaš iz JAR-a je ubio Reevu s četiri metka ispaljena kroz zatvorena vrata kupaonice 14. veljače 2013.

Na suđenju je tvrdio kako je čuo buku te da je pucao jer je mislio da je riječ o provalniku. Sutkinja Thokozile Masipa prihvatila je njegovu verziju i osudila ga 2014. godine na pet godina zatvora za ubojstvo iz nehaja. U prosincu 2015. godine južnoafrički vrhovni sud poništio je presudu za ubojstvo iz nehaja i Pistoriusovo djelo preinačio u ubojstvo. Pistorius je tada osuđen na šest godina zatvora. 

Proslavljenom sportašu su kao djetetu zbog urođene deformacije ispod koljena amputirane obje noge.

Oscar Pistorius (29) je ušao u legendu kada je na Olimpijskim igrama u Londonu sudjelovao u utrci na 400 metara, što je prvi takav slučaj za sportaša kojemu su amputirane obje noge.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • issavis 24.11.2017.

    Premalo. Nine mi zao nikoga tko se drznuo oduzeti tudji zivot, osim u samoobrani. A ovo sigurno nije to

  • novival12🇭🇷✌ 24.11.2017.

    Pošteno...

  • Dijemusper 24.11.2017.

    Pa nije on kriv kaj je grah bio prevruć

Komentiraj...
Vidi sve komentare