To je to što me zanima!

Ubojica iz Senja: Nisam ciljao, pucao sam, a meci su pogađali

Cijelo vrijeme stajao sam na istom mjestu, nisam ciljao, ja sam pucao, a meci su pogađali. Sve metke ispalio sam s istog mjesta i on se nije kretao, kazao je optuženi
Vidi originalni članak

U nastavku suđenja Ivanu Tomljanoviću (56) optuženom za ubojstvo Tomislava Lopca te pokušaj ubojstva Tina Rončevića (27) i Josipa Mesića (28) u disco klubu 'Konoba' u Senju sredinom rujna 2017. u četvrtak se sa sudskim vještacima raspravljalo o stupnju alkoholiziranosti optuženog te o samim ozljedama nanesenim navedenim žrtvama.

Naime, kako je imenovanom jutro nakon ubojstva izmjereno 1,56 promila alkohola u krvi, odvjetnici su željeli utvrditi što bi to točno značilo tj. da li je optuženi tempore criminis (za vrijeme ubojstva) bio u pripitom, pijanom ili teško pijanom stanju.

Iako takvi zaključci ovise o više faktora, uzimajući u obzir sve okolnosti konkretnog slučaja (odlazak optuženog iz disco kluba do 300-tinjak metara udaljenog stana po oružje, gdje otključava ulazna vrata, skida jaknu, otključava sef s oružjem, uzima pištolj i revolver s dodatnim okvirima, stavlja opasač za skrivanje pištolja, oblači se i vraća u klub gdje se razgovijetno obraća žrtvama i ostalima) za pretpostaviti je da je ubojica bio u pripitom stanju.

KRVAVI OBRAČUN U DISKOTECI U SENJU Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'

Opisujući ozljede ubijenog Tomislava Lopca, u kojeg je ubojica ispalio ukupno šest metaka (u trbuh, natkoljenicu, bedro, rame, šaku i glavu), stalni sudski vještak objasnio je kako je za njegov život bio koban metak kojeg je zadobio u potiljak dok je ležao na podu.

No istakao je kako bi i metak u bedru također bio koban po život, ukoliko se žrtvi ne bi pružila hitna pomoć u roku od 10 do 15 minuta jer je taj metak oštetio arteriju i vene te bi vrlo brzo došlo do iskrvarenja. Pojasnio je i kako bi kod takve ustrjelne rane zasigurno bilo nužno izvršiti amputaciju.

Preživjeli Mesić i Rončević izvukli su se samo zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.

Naime, Mesić je zadobio metak u prsni koš te je te dva tjedna proveo u bolnici trpeći intenzivne bolove koje je djelomično ublažavala intenzivna uporaba morfija. Njegov prijatelj Tin, koji je zadobio metak u lice (sljepoočnicu), natkoljenicu te desni kuk, zbog kojeg mu je trajno oštećen živac noge, u bolnici je pak bio mjesec dana, no i dan danas trpi posljedice, a moguće je da će one biti trajne.

Na njemu je izvedeno više operativnih zahvata, a tijekom liječenja na njemu je 'radio' čitav niz liječnika od neurokirurga, traumatologa, maksilofacijalnog kirurga do oftalmologa, psihijatra i fizijatra. Mjesec dana hodao je na štakama, a njegova rehabilitacija traje i dan danas tj. nešto više od godinu dana nakon krvoprolića kobnog jutra u Senju. Također, u njegovom vratu zaostala su metalna tijela od metka, čije uklanjanje podrazumijeva rizičan operativni zahvat.

TOMLJANOVIĆ TVRDI DA NIJE KRIV Prije krvavog pohoda je popio litru rakije, pelinkovce i pive...

- Moguće je da bi se na takav zahvat upustio neki vrlo iskusan neurokirurg, no ishod takve operacije mogao bi završiti i težim posljedicama - zaključio je stalni sudski vještak dr. Dražen Cuculić.

Optuženi Tomljanović imao je primjedbu na prostrjelnu ranu glave pokojnog Lopca. Naime, on tvrdi kako istom nije pucao u potiljak prišavši mu na udaljenost od pola metra dok je puzao po podu moleći ga za život već da je gađao stojeći na jednom mjestu.

UBOJSTVO U NOĆNOM KLUBU 'Bilo je strašno, tijela su ležala u krvi. Rekao je: 'Ive, nemoj'...'

- Cijelo vrijeme stajao sam na istom mjestu, nisam ciljao, ja sam pucao, a meci su pogađali. Sve metke ispalio sam s istog mjesta i on se nije kretao. To zaključujem na osnovu audio snimke pucnjave i temeljem lošeg sjećanja. Mesića nisam ni vidio, vidio sam samo Lopca, a kasnije sam saznao da je tamo bio i Mesić - tvrdi Tomljanović koji je rekao kako je u sve žrtve pucao iz revolvera.

Podsjetimo, Tomljanović se tereti da je redara noćnog kluba i navedena dva prijatelja ustrijelio iz bezobzirne osvete, jer je držao da su odgovorni za to što je prije toga potjeran iz diskokluba nakon što je ismijan, a Mesić ga je, po tvrdnjama tužiteljstva, i udario nogom u stražnjicu kada se "gurao" u njihovo društvo, smješteno u separeu.

Jezivi zločin dogodio se kada je Tomljanović u zoru napustio klub te se nakon nekog vremena vratio s dva komada vatrenog oružja, pištoljem i revolverom.
 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • imal' tanje? 30.11.2018.

    Jednog dana ce djeci pricat... tata sepa jer se rugao s jednim starcem i sutirao ga nogom u guzicu pa je stari dosao po osvetu.. tako da tata sada vuce noge po senju.. i pazi sine, nemoj se rugati ljudima jer ne znas na koga mozes naletiti

  • StrasniRash 30.11.2018.

    Pazi Mirko, metak,... Hvala Slavko..

  • 29.11.2018.

    Evo primjer drugima, kurči se vani pa popi metak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare