Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Bilo je strašno, tijela su ležala u krvi. Rekao je: 'Ive, nemoj'...'

To je bilo nešto strašno, mislila sam da ćemo svi umrijeti. Pa ta mrtva tijela u lokvama krvi. Znam da sam u jednom trenutku pomislila možda će mu nestati pa će nas to spasiti, rekla je svjedokinja

Foto: Nel Pavletić/Pixsell, Privatni album
155 komentara

- Te večeri došli smo iz Zagreba proslaviti rođendan dviju cura iz društva, plesalo se i zabavljalo. Tijekom večeri primijetio sam redara kako nekog čovjeka gestikulacijom ruke tjera van. On se poslije vratio i nešto mu govorio, no on mu je odmahnuo rukom u stilu da ga ne zanima. Nakon nekih sat vremena začula se pucnjava. Pomislio sam da su petarde pa sam se naivno nagnuo iza stupa u dico klubu i ugledao čovjeka s pištoljem kako puca. Zgrabio sam curu i legao preko nje da je zaštitim - ispričao je svjedok koji je tu večer bio s društvom u klubu. 

- Potom sam vidio Tomu kako ide prema tom čovjeku i govori "što to radiš?", a onda sam vidio da je pogođen u nogu, da pada na pod i puzeći moli za život riječima "nemoj Ive, molim te", mislim da je rekao i da ima djecu, ne sjećam se točno, bio sam u šoku i taj događaj želim zauvijek zaboraviti. Zatim je prišao Tomi, stao iznad njega i na udaljenosti od pola metra hladnokrvno mu pucao u potiljak.

Rijeka: Početak suđenja Ivanu Tomljanoviću kojeg se tereti za ubojstvo TOMLJANOVIĆ TVRDI DA NIJE KRIV Prije krvavog pohoda je popio litru rakije, pelinkovce i pive...

- Nakon toga je nastavio nekog tražiti po klubu govoreći "naći ću te, izađi, gdje si se skrio". Onda je prišao jednom dečku kraj DJ pulta i rekao mu da ustane, a kada je on ustao i kazao "nemoj me, nisam ti ja ništa", on je nastavio tražiti dalje. Prišao je meni pa sam ustao i ja, a on je pogledavši me rekao "nisi ti taj". U tom trenu moja, a i neke druge cure su počele plakati, a on je mirnim glasom kazao "ne bojte se cure, vama neću ništa, vi mi ništa niste napravile". Onda sam vidio dečka kako trči prema izlazi pa tog čovjeka kako trči za njim i puca i u njega. Kasnije sam shvatio da je to bio Tin - nastavio je svjedok. 

Rijeka: Početak suđenja Ivanu Tomljanoviću kojeg se tereti za ubojstvo | Autor: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

- Potom je napustio disco, a kada se sve stišalo, a mi se malo pribrali vidjeli smo kako na ulazu u lokvi krvi leži Tin. Mislio sam da je mrtav, no primijetivši treptaj njegovog oka stavio sam mu majicu pod glavu te pomogao da ga se unese u hitnu koja je u međuvremenu stigla. Stigla je i policija i vidio sam kako ubojicu privode. U to sam čuo ženu kako se iz obližnjeg fast fooda "krivi" - "ima još jedan". Potrčao sam i tamo ugledao Josipa kako leži na podu krvavih prsa. Stisnuli smo mu ranu do dolaska druge hitne - svjedok je detaljno prepričao jezive detalje stravičnog krvoprolića u senjskom disco klubu 'Konoba' sredinom rujna 2017. godine, zbog kojega se Senjaninu Ivanu Tomljanoviću (56) sudi na Županijskom sudu u Rijeci za ubojstvo Tomislava Lopca (na gornjoj fotografiji desno) te pokušaj ubojstva Tina Rončevića (27) i Josipa Mesića (28).

'Mislila sam da ćemo svi umrijeti' 

Osim njega svjedočilo je još nekoliko mladića i djevojaka, koje se su kobne noći našle u navedenom klubu. Nitko od njih ubojicu nije znao ili ga je znao samo iz viđenja. Svi su se razjasnili kako te večeri u discu nisu primijetili nikakvo komešanje, prepucavanje, naguravanje niti svađu između bilo koga. Dapače, "bila je to jedna od boljih zabava, svi su bili veseli i raspoloženi i baš je bila pozitivna atmosfera, sve do tog trenutka pucnjave", izjavio je mladić iz Senja.

- To je bilo nešto strašno, mislila sam da ćemo svi umrijeti. Pa ta mrtva tijela u lokvama krvi. Znam da sam u jednom trenutku pomislila možda će mu nestati pa će nas to spasiti. Trudim se sve to zaboraviti - drhtavim glasom, tresući se i sa suzama u očima rekla je još uvijek vidno potresena svjedokinja iz Zagreba.

KRVAVI OBRAČUN U DISKOTECI U SENJU Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'

Na ročištu je svjedočila i optuženikova supruga potvrdivši kako joj je suprug u stanu držao oružje.

- Ja taj sef nikad nisam otvarala, ali znam da je sve u njemu bilo legalno. On je bio lovac, član lovačkog društva, imali smo i dva lovačka psa, ali mene to nije zanimalo. Prema meni nikad nije bio agresivan i sjećam se da sam bila jako šokirana kada mi je policija to jutro pokucala na vrata i rekla što se dogodilo. Sve to jako nam je teško i nadam se da neće ostaviti posljedice na našeg sina kojemu nastojim biti podrška da sve to što bezbolnije podnese - kazala je optuženikova supruga dodavši da je s njim imala normalan brak.

Rijeka: Pravosudna policija dovodi Ivana Tomljanovića na Županijski sud | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Posvađali se, pa ga ubio 

Podsjetimo, do navedenog krvoprolića kobnog jutra došlo je nakon verbalne prepirke između Josipa Mesića i Tomljanovića, kojega je Mesić tražio da se udalji od njegovog društva, nakon što je isti sjeo na "njegovu" stolicu. U tom prepiranju Mesić mu uzima pivu, bojeći se da ga isti ne udari s njom, te je daje konobaru. Pri tom mu zadaje i vritnjak te u tom naguravanju Tomljanović pada na pod. Nakon što se obraća redaru, a on ubojicu također tjera van. Osramoćen i ponižen on odlazi kući pa ravno iz sefa u ormaru spavaće sobe uzima revolver Smith&Wesson i pištolj HS s većom količinom streljiva te se tako naoružan ponovo vraća u 'Konobu' gdje ispaljuje nebrojene metke po žrtvama i cijeloj prostoriji.

Možda vas zanima i ovo:
Message