Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'

Ivanu Tomljanoviću sude za ubojstvo Tomislava Lopca i pokušaj ubojstva još dva mladića u noćnom klubu u Senju 16. rujna 2017.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
140 komentara

Na riječkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje 56-godišnjem Ivanu Tomljanoviću koji je u rujnu 2017. u noćnom klubu u Senju pištoljem ubio Tomislava Lopca (38) te pokušao ubiti i pritom teško ranio još dvojicu mladića. 

Rijeka: Početak suđenja Ivanu Tomljanoviću kojeg se tereti za ubojstvo | Autor: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Ivan Tomljanović je znao zalaziti u noćni klub, bio je čest gost, pa je i te noći 16. rujna navratio, ali i bio nasrtljiv prema djevojkama. Neki gosti provocirali su ga zbog njegovih godina i da mu nije mjesto u lokalu gdje zalaze mlađe generacije. Tomljanović se obratio redaru Lopcu za pomoć, no on ga je zamolio da napusti klub. UBOJSTVO U SENJU Upucao redara u glavu i pitao: 'Što je, što se sada ne smiješ?'

Potom im je prišao 26-godišnji Josip Mesić uz riječi 'šta sam ti ja reka', ponovo ga tjerao iz kluba i pritom ga udario nogom u stražnjicu. Tomljanović je pao na pod, a prisutni u lokalu su se počeli smijati. Tomljanović je tada izašao.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Osramoćen i ponižen, otiša je kući pa ravno iz sefa u ormaru spavaće sobe uzeo revolver Smith&Wesson i pištolj HS s većom količinom streljiva te se tako naoružan uputio ponovo u 'Konobu'.

Na samom ulasku u klub Tomljanović je počeo pucati, prvim hicem upucao je Mesića u prsa, ali on je uspio pobjeći iz disko kluba. Tomljanović je nastavio pucati prema Tomislavu Lopcu koji je uslijed ispaljenih hitaca pao na pod pa unatoč tome što ga je Lopac molio da ga ne ubije, ispalio u njega još metaka od kojih jedan u glavu uz riječi: 'Što se sad ne smiješ, ajd' me sad istjeraj van'.

Foto: Promo Tomislav Lopac

Tomljanović se nastavio kretati po prostoriji s oružjem tražeći pogledom one koji su mu se smijali i tjerali ga ponavljajući: 'Tko će mi se smijati, tko će mi se rugati?'.

POKOLJ U DISKU Ovo je napadač: Pijan je vozio 70 km i vratio se s pištoljima

Tada je uočio i Tina Rončevića (27) kako se pomiče prema izlazu pa je njemu ispalio metak u bedro, a drugi u desni kuk te je on pao na samom izlazu iz kluba. Ali Tomljanović nije prestao pucati, stao je iznad ranjenog Rončevića pa mu ispalio hitac u glavu. I tek tada je Tomljanović izašao iz kluba, ali su ga građani u daljnjem naumu onemogućili, držali su ga do dolaska policije.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Lopac je preminuo na mjestu od ozljeda, Mesić je zadobio otvorenu ranu prsnog koša, a Rončević, također pogođen s tri hica, teško je ozlijeđen.

Utvrđeno je i da je Tomljanović bio pijan u vrijeme napada, imao je najmanje 1,5 promila u krvi. 

Možda vas zanima i ovo:
Message