To je to što me zanima!

Ubojica Osame bin Ladena: U čelo sam ga pogodio tri puta

"Ubojica" se požalio da mu je vojska okrenula leđa nakon što je odlučio napustiti službu i nastaviti s civilnim životom. Kaže da su mu ukinuli zdravstvenu zaštitu
Vidi originalni članak

Umirovljeni pripadnik specijalne mornaričke postrojbe Seal, koji je želio ostati anoniman, tvrdi da je upravo on ubio najzloglasnijeg terorista Osamu bin Ladena ispalivši mu tri metka u čelo. 

Opisao je što se događalo 2. ožujka 2011. godine kada su upali u skrovište vođe Al Qaide u pakistanskom gradu Abbottabadu.

Pogodio sam ga dva puta u čelo. Bum! Bum! Drugi put kada je padao. Srušio se na pod ispred svog kreveta i još jednom sam ga pogodio. Bum! U isto mjesto... Bio je mrtav. Nije se pomicao. Jezik mu je bio vani. Gledao sam kako posljednji put udiše, opisao je

- Pogodio sam ga dva puta u čelo. Bum! Bum! Drugi put kada je padao. Srušio se na pod ispred svog kreveta i još jednom sam ga pogodio. Bum! U isto mjesto... Bio je mrtav. Nije se pomicao. Jezik mu je bio vani. Gledao sam kako posljednji put udiše - opisao je.

"Ubojica" je progovorio za američki časopis Esquire požalivši se da mu je vojska okrenula leđa nakon što je odlučio napustiti službu i nastaviti s civilnim životom. Ispričao je kako je nakon akcije u kojoj je ubio Bin Ladena odlučio otići u prijevremenu mirovinu. Nakon toga je vojska ukinula zdravstveno osiguranje njemu i njegovoj obitelji. 

Požalio se i da SAD njemu i obitelji nije ponudio nikakvu pravu zaštitu nakon ubojstva prvog čovjeka Al Qaide. Kazao je da je najbolje što su mu ponudili mogućnost da uđe u program zaštite svjedoka, prenosi Guardian.

- Dobio bih novi identitet i "prevozio pivo u Milwaukeeju". Očekivao sam da će vojska meni i mojoj obitelji barem osigurati sigurnost u domu u kojem živimo - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 86

  • dahhmal 13.02.2013.

    Dosta mi je tih bahatih amerikanaca koji rade sranja po svijetu

  • Yassa 12.02.2013.

    šta je očekivao da bude narodni heroj , iskoriste te i bace u smeće

  • WOMANIZER 12.02.2013.

    čudna posla, ni ja tome ništa previše ne vjerujem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare