To je to što me zanima!

Ubojica s Rastočina može na slobodu ako plati 100.000 eura

Zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke sudac mu je odredio istražni zatvor uz mogućnost branjenja sa slobode ukoliko plati jamčevinu od 750.000 kuna
Vidi originalni članak

Nakon kriminalističke istrage nad 74-godišnjim Vinkom Petekom, osumnjičenim za mučko ubojstvo susjeda Vladimira Lakičevića (54), kojeg je u utorak oko 19 sati nakon verbalnog sukoba usmrtio u ulazu zgrade na Rastočinama ispalivši u njega nekoliko metaka iz pištolja kalibra 7,65 mm, osumnjičeni ubojica u četvrtak je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci.

- Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je po zaprimanju kaznene prijave PU primorsko-goranske ispitalo uhićenog hrvatskog državljanina (1942.) te donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva. Postoji osnovana sumnja da je 74-godišnji hrvatski državljanin, nakon što je inicirao verbalni i fizički sukob s 54-godišnjim stanarom iste zgrade; htijući ga usmrtiti, u njega ispalio iz pištolja više hitaca nanijevši mu time višestruke prostrjelne rane glave i tijela. Oštećenik je preminuo uslijed zadobivenih ozljeda - stoji u priopćenju ŽDO-a.  

Zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoka sudac je osumnjičenom odredio istražni zatvor uz mogućnost branjenja sa slobode ukoliko isplati jamčevinu od 750.000 kuna.

Bivši oficir JNA, kojeg susjedi opisuju kao psihički nestabilnu osobu, koja je često inicirala sukobe i konflikte sa mnogobrojnim susjedima te psihički i fizički maltretirao i vlastitu suprugu, inače je bio pasionirani ljubitelj oružja, koji je u svojoj kolekciji, uz dozvole, posjedovao dva pištolja i pušku. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • TomoSikalo 07.07.2016.

    Sjedim, razmisljam i pitam se kako je moglo doci do toga. U jednom clanku gospodina Vinka opisuju kao manijaka koji je zenama dobacivao komentare u prolazu. Neka je to istina, to nije razlog pretuci starog covjeka. Po komentarima je krenula prica da je gospodin Vinko od strane gospodina Vladimira i njegovog sina vise puta izubijan i ozbiljno povredjen, to nije nacin na koji se u nasoj drzavi rijesavaju problemi. I ja kao muskarac, treba li i mene zato izmlatit? Ne mogu svatiti kakve su to jadne zene bile, kad ih je jedan djed mogao tako uzbudit i uvredit? Koliko znam kod nas postoji zakon i policija. Zasto dezurne ustanove nisu obavijestene, zasto se nije islo legalnim putem? Jesmo li u srednjem veku da se princeze moraju silom branit, jer im je cast ukaljana? Iskreno, ja to maltretiranje i zlostavljanje nebi mogao podnijeti, pogotovo ne u tim godinama. Svejedno sta sam pogresio, u jednoj pravnoj drzavi ocekujem redovan postupak, pa ako mi se sudi nek mi se sudi. Ne zelim ulazit u klise – Lakicevici su u Crne Gore, tamo je cast mozda iznad zakona. U Hrvatskoj kad sam zadnji put provijerio nije bila.

  • dadić 07.07.2016.

    Poštovani suče, što ako na toj slobodi ubije nekog iz tvoje obitelji? Sram te može biti suče, sramota!!!!!

  • bernardaf 07.07.2016.

    najsmiješnije je da mu je određen pritvor zbog mogućnosti ponavljanja dijela a s druge strane mu se da mogućnost da ako plati više neće moći ponoviti dijelo. Jezuš, ne mogu vjerovati da to čitam i da je to istina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare