To je to što me zanima!

Ubojicu bole kukovi pa je dobio povišen stolac: Sad mu je lakše

Na varaždinskom sudu, gdje je krenulo suđenje Dariu Šišakoviću zbog napada na Roberta Matanića prema preporuci vještaka ortopeda, Šišakoviću je osiguran povišeni stolac....
Vidi originalni članak

U utorak je na Županijskom sudu u Varaždinu zbog proteka vremena iz početka započelo suđenje Dariu Šišakoviću (29)

On je optužen da je 19. ožujka 2015. godine u kaznionici u Lepoglava tijekom vježbanja pokušao ubiti Roberta Matanića. Više puta ga je udario utegom u glavu. Matanić je služio kaznu zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, te zbog Šišakovićevog napada ima trajne ozljede mozga i neće moći svjedočiti. 

Tijekom ponovljene rasprave, čitana je optužnica, te se Šišaković izjasnio da nije kriv, kao i tijekom ranije rasprave. Zbog problema s kukovima, prema preporuci vještaka ortopeda, Šišakoviću je osiguran povišeni stolac na kojem nije imao savijene noge, te je zaključeno da on u takvom položaju može pratiti suđenje. 

Iduće rasprave sutkinja je zakazala za 14. 16. 22. i 28. siječnja, a na jednoj od tih rasprava svjedočit će i Srđan Mlađan, koji je u trenutku Šišakovićeva napada na Matanića trčao dvorištem. 

UTEGOM U GLAVU Ubojicu optužili za pokušaj ubojstva Roberta Matanića

Tijekom prijašnjih suđenja Šišaković je tražio da mu sude na drugom sudu, potom je tražio izuzeće predsjednice suda, a zatim i da se javnost isključi sa suđenja. Međutim, ništa od toga mu sud nije odobrio. Šišaković je u vrijeme napada na Matanića u Lepoglavi služio kaznu zbog ubojstva zagrebačke profesorice Dijane Ćulibrk.

Optužnica protiv Šišakovića za napad na Matanića podignuta je još u rujnu 2015. godine, ali sa suđenjem se čekalo jer je Matanić najprije bio u komi, a potom je dugo vegetirao. Matanić se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu. 
Tijekom napada mu je uništen centar za govor i može razumjeti samo jednostavne upite. 

POKUŠAO UBITI MATANIĆA Šišaković htio odgoditi, a onda i zatvoriti suđenje za medije...

Šišaković i Robert Matanić koji je osuđen na 35 godina zatvora, prije sukoba su bili u dobrim odnosima, te su zajedno i vježbali u zatvoru. Tako je bilo i tog 19. ožujka. 

U teretani koja je smještena u prostoru za šetnju, Šišaković i Matanić bili su još s dvojicom zatvorenika, s Igorom Matanovićem (44) koji je ubio oca i maćehu i Srđanom Mlađanom.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • samostalnireferent 16.10.2019.

    Mene bole leđa na baušteli a nitko od šefova da mi kupi kozmodisk!

  • 15.10.2019.

    Šišaković, Matanić, Mlađan - dream team! Samo pozitiva, sve pršti od dobrote!

  • potras 15.10.2019.

    Jebeš družbu Pere Krvžice !

Komentiraj...
Vidi sve komentare