To je to što me zanima!

Ubojicu I. Koradea neće pokopati uz vojne počasti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
General Ivan Korade (44) nikad neće odgovarati za zlodjela koja je počinio u posljednjih 10 dana. Iz policije je potvrđeno kako se Korade sam ubio
Vidi originalni članak

Ivan Korade u grob neće otići kao četverostruki nego kao peterostruki ubojica. Ubio je i policajca Marija Kusanića (32).
Policija jutros počela pretraživati 21 kuću u blizini gdje su pronašli Koradea. U 11 sati na jednom sjeniku policija je pronašla bocu s vinom. Vještačenjem su utvrdili da je Korade iz nje pio. U 12.10 sati u jednoj kući pronašli su njegovu obuću, što je intenziviralo potragu. Četvorica pripadnika Kobri pri obilasku terena i potrazi za bjeguncem primijetili su razvaljenu roletu na vikendici između njegove kuće u Velikoj Veterničkoj i imanja na jezeru. Posumnjali su da bi se tu mogao skrivati. Kad su se približili kući, čiji vlasnici, obitelj Truntić, žive u Zagrebu, Korade je počeo pucati i ranio policajca. Tada još živoga policajca izvukli su iz linije pucanja. Zapovjednik Josip Ćelić svog je momka vozio je u bolnicu, ali nesretnik je u kolima preminuo. Prema mjestu odakle je Korade rafalno pucao na policajce stigle su sve raspoložive snage MUP-a: ATJ Lučko, Alfe, interventna policija. Sletio je i helikopter. Okružili su vikendicu i ubacili dva suzavca. Specijalci su razbili sva vrata kako bi upali u kuću. Kad su razbijali posljednja vrata, vidjeli su bljesak. Neslužbeno doznajemo da se Korade raznio bombom, no policija to još nije potvrdila. Ubio se oko 15.15. Nakon provedenog očevida i obavljene obdukcije MUP je službeno u petak potvrdio da je Korade počinio samoubojstvo.
- Korade je u tu kuću upao nedavno jer je policija tu kuću već ranije pretražila. Kod sebe je imao bombe. Pirotehničari pretražuju područje jer postoji mogućnost da je Korade ostavio neku minu - rekao je ravnatelj policije Marijan Benko na konferenciji za novinare. Benko je rekao da je poginuli policajac Mario Kusanić nosio pancirku i imao svu zaštitnu opremu. Korade mu je pucao u leđa.
Panika u selu nastala je kad su mještani začuli pucnjavu. Policija ih je zamolila da se sakriju u svoje domove. Policija sumnja kako je general Korade u Velikoj Veterničkoj i okolnim selima, u kojima ga mnogi cijene, imao pomoćnike koji su ga skrivali i donosili mu hranu. Tijekom potrage u šumama su pronalazili hranu spremljenu u vrećice.

BOLNI VRISAK KORADEOVE SUPRUGE
Koradeova supruga i sin zatvoreni su u kući već tjedan dana. Do zadnjeg su trena vjerovali da je general nevin te ga molili da se preda. Nakon što je saznao da se njihov otac ubio, Mario Korade javio se na telefon, no nije mogao reći ni riječi. Iz pozadine se čuo samo bolni vrisak Koradeove supruge. Ne zna se još je li svih tih dana bio u kući obitelji Truntić u koju je provalio.

BENKO: 'PITATE ZA OSTAVKU, A MENI JE POGINUO ČOVJEK'
Meni je poginuo čovjek, a vi mene pitate hoću li podnijeti ostavku?! Hoću, na vaš zahtjev!’, rekao je očito uznemiren ravnatelj policije Marijan Benko u razgovoru za Media servis. Mnogi su kritizirali način na koji je policija tragala za Ivanom Koradeom. Na udaru kritike posebno je bila noć u kojoj je Korade lociran termovizijom, no policija je u potragu krenula tek nakon pet i pol sati. Vjerojatno se upravo te noći Korade utaborio u kući obitelji Truntić koja je dobro opremljena. U njoj je imao TV, radio, nešto hrane. Moguće da je noću izlazio van kako bi pokupio hranu koju su mu ostavljali u obližnjoj šumi.

MORH: KORADE NEĆE BITI POKOPAN UZ POČASTI
Iz Ministarstva obrane rekli da Ivan Korade neće imati pogreb uz vojne počasti. Kako neslužbeno doznajemo, vjerojatno će mu oduzeti činove.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • udrugabu 09.04.2008.

    FREEDOM CALL bio sam u ratu, od 94. imam PTSP i znam puno suboraca (pa i Vukovaraca) koji ga imaju..pravi PTSP-ovci dižu ruku na sebe, a bolesnici kojima je rat dobro doša ka izgovor liče svoju bolest maltretirajući i (poput Korade ) ubijajući oko sebe..Korade je svoju psihičku bolest(od prije rata) ličija iživljavajući se nad svojom vojskom i kad su ga umirovili oduzeli su mu likariju (ko šećerašu inzulin)..i ne prdi više o ratu jer mi se odma pogorša PTSP...

  • udrugabu 09.04.2008.

    ..pa Korade je bolovao od poznate hrvatske bolesti PTSP-Pij Ti Samo Pij..

  • crospyder 04.04.2008.

    2 TEUTA: Kako misliš nisu ga mogli naći? Pa našli su ga. I samo za tvoju informaciju, taj teren je toliko "mali" da bi ti vjerojatno crkla od muskulfibera samo da ga pola prehodaš zato ne seri i drži se nečeg korisnijeg od baljezganja

Komentiraj...
Vidi sve komentare