To je to što me zanima!

Ubojstvo Pukanića: Đuroviću manja kazna, drugi su odbijeni

Vrhovni sud već je ranije potvrdio kazne dugotrajnog zatvora četvorici optuženika, ali su imali pravo žalbe. Današnja odluka je konačna i na nju više nemaju pravo žalbe
Vidi originalni članak

Vrhovni sud donio je pravomoćnu presudu četvorici optuženika za ubojstvo Ive Pukanića u listopadu 2008. Presuda je donesena još 14. i 15. siječnja 2013., a objavljena je u srijedu. Konačnu presudu nisu željeli objaviti prije nego što o njoj obavijeste strane u postupku.

Vrhovni sud je Slobodanu Đuroviću smanjio kaznu zatvora s 25 na 23 godine. Ostalima Robertu Mataniću, Željku Milovanoviću i Bojanu Guduriću žalbe su odbijene kao neosnovane i potvrđena je presuda drugostupanjskog suda.

Vrhovni sud već je ranije potvrdio kazne dugotrajnog zatvora četvorici optuženika, ali su imali pravo žalbe jer se radilo o kaznama većim od 20 godina. 

Na današnju odluku Vrhovnog suda više nema prava žalbe pa je ona konačna. Za ubojstvo novinara Ive Pukanića i njegova suradnika Niku Franjića tako je Robert Matanić konačno osuđen na 35 godina, Bojan Gudurić na 33 godine, Slobodan Đurović na 23 godine, Luka Matanić i Amir Mafalani na 16 godina, a Željko Milovanović na 40 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • TNT2 07.02.2013.

    eto mataniću nećeš nikada provozati BMW što si ga kupio taman kad izađeš imaćeš stari ali dobro sačuvani BMW !!!!

  • zng108 06.02.2013.

    da presuda je odlicna nek trunu u zatvoru,dali itko zna u ovoj drzavi sta se desilo sa ubistvom trojice mladica od njih trojice dvojica su bila braca znaci tri mlada zivota su oduzeta i to na okrutan nacin ubijeni u slavonskom brodu,a njihove ubojice su nakon 5 godina izasle na slobodu sve je bilo namjesteno kao film,iza toga slucaja stoji jedan brodski mafijas koji je sve to i dogovorio i koji je ubojicama sredio slobodu....

  • mmzg 06.02.2013.

    Premalo su dobili, svi do jednoga. Nije bitno dali ubili Pukanica ili prosjaka na kolodvoru. Oni su dno dna. Ne samo oni, svi poput njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare