To je to što me zanima!

Ubojstvo šokiralo Dugu Resu: Svom je ocu prerezao vrat?

Mještane Mrežničke Varoši u Dugoj Resi u srijedu prijepodne potreslo je stravično ubojstvo.
Vidi originalni članak

U dvorištu obiteljske kuće Marijan P. (40) nožem je usmrtio oca Antona (61). Prema neslužbenim informacijama, doznajemo da su otac i sin posljednjih godina bili u lošem odnosu te su se prepirali. No što je 40-godišnjaka nagnalo da u srijedu oko 10.30 sati posegne za nožem i usmrti oca u dvorištu između njihove stare i nove kuće, u kojoj inače iznajmljuju apartmane, za sada nije poznato.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 'Marijan je bio dobar i povučen'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odmah po prijavi, na mjestu događaja intervenirali su policija i Hitna pomoć.

Mogli su samo utvrditi muškarčevu smrt, dok su njegova sina uhitili odmah na mjestu događaja.

- Strašno me je to potreslo. Odmah nakon događaja čula sam da je Marijan nožem zaklao oca u dvorištu, prerezao mu je vrat. Jako me to pogodilo, nisam mogla k sebi doći. Ovo je inače mirno naselje, ovdje nema nasilja i ubojstava, pa me ovo baš jako pogodilo. Ne znam što se među njima događalo - govori nam potresena susjeda obitelji. Dodaje da je Marijan dulje bio nezaposlen.

- Od oca je navodno tražio novac i odlazio u kafić što je, kako se priča po mjestu, bio predmet njihovih dugogodišnjih svađa. Čuli smo da je nedavno dobio posao. Navodno je radio jedan dan, dobio dnevnicu i idućeg se dana više nije pojavio na poslu - tvrdi susjeda.

Članovi obitelji u kojoj se dogodio zločin nisu htjeli ništa komentirati. Inače je obitelj, roditelji i njihova dva sina, živjela u staroj kući, dok su u novoj kući turistima iznajmljivali apartmane.

Događajem su potreseni i Marijanovi poznanici i prijatelji, koji ga opisuju kao dobrog i povučenog, no nisu znali da je imao problema u obitelji, nikad im se nije povjeravao.

- U ovom trenutku mogu samo reći da se provodi očevid. Motive ovoga događaja utvrđivat ćemo tijekom istrage. U daljnjem tijeku istrage bit će potrebno provesti dokazne radnje obdukcije, fiziološko kemijskog vještačenja s ciljem utvrđivanja djela i počinitelja. Prema za sada dostupnim saznanjima, nemamo očevidaca ovoga događaja, osim počinitelja. Počinitelj je uhićen odmah po zaticanju na mjestu događaja i nije pružao otpor - rekao je Dubravko Skolan, zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu, koji je i rukovodio očevidom.

Dodao je da nije poznato je li sin bio pod utjecajem alkohola.

- Naloženo je vađenje njegove krvi i ona će biti vještačena u Centru za kriminalistička vještačenja da se vidi stanje njegove ubrojivosti u trenutku događaja. Na mjestu događaja pronađen je i nož, koji je predmet vještačenja s ciljem utvrđivanja materijalnih tragova, da se utvrde DNK tragovi koji bi mogli povezati predmet s počiniteljem, odnosno tragove sa žrtve. U ovom trenutku je poznato da nije bilo kaznenog prijavljivanja niti žrtve niti počinitelja za nasilje u obitelji ili djela koja upućuju na nasilje, a još treba utvrditi jesu li bili prekršajno evidentirani - rekao je Dubravko Skolan.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • 14.05.2020.

    S 40 godina moljaka starog za pijacu u birtiji pa obojica nisu bolje ni zasluzili

  • Leo Archibald 14.05.2020.

    Znaci nema toga samo u Srbiji ima toga dosta i kod nas nazalost?

  • Proud_mommy 13.05.2020.

    ,‚Roditelji su me tukli dok sam bio dijete i nisam traumatizovan‚" - reče čovjek koga je bivši partner prijavio za nasilje. ,,Moji roditelji su me kontrolisali samo pogledom i vidi kako sam dobra ispala," - reče žena koja ne može da uspostavi kontakt očima sa autoritativnim osobama bez da se osjeti posramljeno. ‚‚Kao mali dobijao sam batine kaišem i danas sam dobar čovjek‚ čak profesionalac" - reče čovjek koga su komšije prijavile policiji zbog pijanstva i dranja na ženu. ‚‚Moji roditelji su me tjerali da učim ono što može da donese kasnije pare i vidite kako mi dobro ide‚" - reče čovjek koji sanja o petku svaki dan jer je očajan zbog toga što svaki dan radi posao koji nije ono što je on želio. ‚‚Zahvalan sam mami i tati za svaki udarac i kaznu, jer da to nisu radili ko zna šta bi sa mnom bilo‚" - reče čovjek koji nikada nije mogao da uspostavi zdrave partnerske odnose i koga sin stalno laže jer ga se boji. I tako… idemo kroz život, slušajući ljude koji tvrde da su dobri ljudi bez trauma, a paradoksalno, živimo u svijetu punom nasilja i ranjenih ljudi. Autor: Joshua Shrum Preveli DNEVNA DOZA MENTALNOG ZDRAVLJA

Komentiraj...
Vidi sve komentare