Obavijesti

News

Komentari 51

Ubojstvo šokiralo Dugu Resu: Svom je ocu prerezao vrat?

Ubojstvo šokiralo Dugu Resu: Svom je ocu prerezao vrat?
7

Mještane Mrežničke Varoši u Dugoj Resi u srijedu prijepodne potreslo je stravično ubojstvo.

VIDEO

U dvorištu obiteljske kuće Marijan P. (40) nožem je usmrtio oca Antona (61). Prema neslužbenim informacijama, doznajemo da su otac i sin posljednjih godina bili u lošem odnosu te su se prepirali. No što je 40-godišnjaka nagnalo da u srijedu oko 10.30 sati posegne za nožem i usmrti oca u dvorištu između njihove stare i nove kuće, u kojoj inače iznajmljuju apartmane, za sada nije poznato.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 'Marijan je bio dobar i povučen'

Pokretanje videa...

01:15

Odmah po prijavi, na mjestu događaja intervenirali su policija i Hitna pomoć.

Mogli su samo utvrditi muškarčevu smrt, dok su njegova sina uhitili odmah na mjestu događaja.

- Strašno me je to potreslo. Odmah nakon događaja čula sam da je Marijan nožem zaklao oca u dvorištu, prerezao mu je vrat. Jako me to pogodilo, nisam mogla k sebi doći. Ovo je inače mirno naselje, ovdje nema nasilja i ubojstava, pa me ovo baš jako pogodilo. Ne znam što se među njima događalo - govori nam potresena susjeda obitelji. Dodaje da je Marijan dulje bio nezaposlen.

- Od oca je navodno tražio novac i odlazio u kafić što je, kako se priča po mjestu, bio predmet njihovih dugogodišnjih svađa. Čuli smo da je nedavno dobio posao. Navodno je radio jedan dan, dobio dnevnicu i idućeg se dana više nije pojavio na poslu - tvrdi susjeda.

Članovi obitelji u kojoj se dogodio zločin nisu htjeli ništa komentirati. Inače je obitelj, roditelji i njihova dva sina, živjela u staroj kući, dok su u novoj kući turistima iznajmljivali apartmane.

Događajem su potreseni i Marijanovi poznanici i prijatelji, koji ga opisuju kao dobrog i povučenog, no nisu znali da je imao problema u obitelji, nikad im se nije povjeravao.

- U ovom trenutku mogu samo reći da se provodi očevid. Motive ovoga događaja utvrđivat ćemo tijekom istrage. U daljnjem tijeku istrage bit će potrebno provesti dokazne radnje obdukcije, fiziološko kemijskog vještačenja s ciljem utvrđivanja djela i počinitelja. Prema za sada dostupnim saznanjima, nemamo očevidaca ovoga događaja, osim počinitelja. Počinitelj je uhićen odmah po zaticanju na mjestu događaja i nije pružao otpor - rekao je Dubravko Skolan, zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu, koji je i rukovodio očevidom.

Dodao je da nije poznato je li sin bio pod utjecajem alkohola.

- Naloženo je vađenje njegove krvi i ona će biti vještačena u Centru za kriminalistička vještačenja da se vidi stanje njegove ubrojivosti u trenutku događaja. Na mjestu događaja pronađen je i nož, koji je predmet vještačenja s ciljem utvrđivanja materijalnih tragova, da se utvrde DNK tragovi koji bi mogli povezati predmet s počiniteljem, odnosno tragove sa žrtve. U ovom trenutku je poznato da nije bilo kaznenog prijavljivanja niti žrtve niti počinitelja za nasilje u obitelji ili djela koja upućuju na nasilje, a još treba utvrditi jesu li bili prekršajno evidentirani - rekao je Dubravko Skolan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca