To je to što me zanima!

Učenici iz Kaštel Štafilića sada traže mjesta u drugim školama

U školi Braća Radić želi na trogodišnjim programima ostati 18 učenika dok su ostali potražili slobodna mjesta u nekim drugim školama u Splitsko-dalmatinske županije
Vidi originalni članak

Ubrzano se rješavaju molbe učenika kojima je onemogućen upis i u Srednju školu "Braća Radić" u Kaštel Štafiliću jer nisu imali dovoljno bodova za četverogodišnje školovanje. Ministar znanosti Željko Jovanović u ponedjeljak je naložio da se u 48 sati odluče za neko od slobodnih mjesta u županijskim srednjim školama za koje ispunjavaju kriterije. 

Od 42 spornih učenika, šest ih je potražilo mjesto  u nekoj drugoj školi čim je zabranjen upis prošlog tjedna. Ostali su to odlučili napraviti tek nakon ministrova posjeta i ultimatuma.

- Javilo nam se 36-ero djece, od kojih je devet našlo mjesto u splitskoj Komercijalno-trgovačkoj školi na trogodišnjem programu za prodavača. Također, u procesu smo povećanja odjeljenja za druga zanimanje koje ti učenici žele upisati. Svima je u interesu da se to što prije sredi kako bi djeca sjela u ponedjeljak u klupe – kazao je Neven Ćurković, voditelj Službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave iz Splita.

- Kvote treba povećati u splitskoj Obrtničkoj školi kako bi se našlo mjesta za pet učenika koji se žele školovati za odjevnog tehničara i jednu frizerku. Za dvoje učenika traži se mjesto u Sinju, te isto toliko u Trogiru. U školi Braća Radić želi na trogodišnjim programima ostati 18 učenika, i za to se traži povećanje odjeljenja – pojasnio je Ćurković.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Addicted606 14.09.2012.

    isuse budala , kako mogu napadat ministra i druge zato šta blekovi nisu tili učit? al prvo in triba dobro nakantat matere i očeve šta in uopće dopuštaju da se bune. U mene je bilo uvik očeš radit ili učit i tako je i dan danas... danas san 4. godina studija , a opet kad se sitin ža mi je šta nisan i bolje učia .

  • user_33890 13.09.2012.

    Kao da je razlika bas i velika u kvaliteti izmedju trogodisnje i cetverogodisnje srednje naobrazbe - oni sa losijim ocjenama bi trebali ici bar jos cetiri godine u srednju da bar pravopis savladaju!!!

  • user_87265 12.09.2012.

    Draga dječice,oslanjajte se na sebe i svoje znanje! Učiti,učiti i samo učiti! I sve će biti lakše...

Komentiraj...
Vidi sve komentare