To je to što me zanima!

Učenici su prosvjedovali zbog otkaza omiljenoj profesorici

Učenici koji su prosvjedovali tvrde da je posao umjesto nje dobio blizak prijatelj ravnatelja. Osim toga je u zadnja četiri mjeseca otkaz dobilo devet profesora
Vidi originalni članak

Oko 50 učenika Poštanske i telekomunikacijske škole okupilo se na prosvjedu pred školom na Trgu Johna Kennedyja u Zagrebu zbog otkaza omiljenoj profesorici, a za koji učenici kažu da nije opravdan.

Učenici koji su prosvjedovali tvrde da je posao umjesto nje dobio blizak prijatelj ravnatelja. Osim toga je u zadnja četiri mjeseca otkaz dobilo devet profesora, na što prosvjednici također ukazuju kao na problem.

"Naša razrednica je dobila otkaz i raspisan je natječaj no ravnatelj je zaposlio čovjeka koji je njegov bliski prijatelj i idu zajedno u teretanu. Profesori piju u podrumu i nam dođu na nastavu pijani. Ravnatelj nije dao komentar, u petak je osobno meni rekao da je jedan od profesora optužen za pedofiliju, a ostalo je rekao da je po zakonu. Zakon treba mijenjati treba učenicima dati pravo glasa o profesorima koji će njima predavati, kazao je Filip Rehat, učenik 3. razreda poštanske govoreći o nepotizmu i ulasku politike u obrazovanje.

Filip smatra da učenici trebaju imati pravo glasa kad su u pitanju zapošljavanja profesora.

"Želimo da se učenike pita o profesorima koji će njima predavati. Imamo saznanja da se ravnatelj miješa u politiku, blizak je prijatelj sa Bandićem i ostalim strankama.  Radi toga drže nekvalificirane profesore u školi. Jedan je optužen za pedofiliju. Ravnatelj je rekao da ako mu da otkaz da će mu morat plaćati odštetu. Profesori ništa ne radi, sjedimo i gledamo plafon. Samo pričaju o politici i onda dobijem test i dobijemo jedan. Nije loša škola i učenici, loša je politika koja se miješa u školu"

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • IndodaM 21.12.2016.

    Da sam ja ravnatelj, prednost bi imale dame, bezuvjetno!:))

  • luddoboli 21.12.2016.

    Zaista , talog ljudskog roda završava u prosvjeti.Od osnovne škole do fakulteta.Nisam za to da ućenici biraju profesore ali da bi neka neovisna stručna komisija to trebala raditi, to je ćinjenica.Masa bolesnika i neznalica koji do diplome dolaze na razne načine urušavaju budučnost djece.Što je najvažnije oni više ne čine "zanemarivu" manjinu.Ankete po školama od strane neovisne institucije a pri ćemu bi se sačuvala anonimnost djece pokazala bi istinu.

  • redbull_1 21.12.2016.

    "Želimo da se učenike pita o profesorima koji će njima predavati." hahaha dobra šala, učenici često znaju biti bezobrazni kako bi išli sebi u korist

Komentiraj...
Vidi sve komentare