To je to što me zanima!

Učenicima dao zadatak: Koliko izbjeglica treba baciti u more?

Nastavnik fizike u poljskom Bydgoszczu našao se pred otkazom jer je učenicima dao zadatak da izračunaju koliko sirijskih izbjeglica moraju baciti sa splava...
Vidi originalni članak

Nastavniku fizike u jednoj gimnaziji u poljskom gradu Bydgoszcz našao se pred otkazom jer je učenicima dao zadatak da izračunaju koliko sirijskih izbjeglica moraju sa splava baciti u more da bi splav sigurno doplovila do grčkih obala, javlja Beta.

- Četvero izbjeglica iz Sirije pokušava doprijeti do Grčke na splavu dimenzija 1x2 m x 20 cm. Izračunaj koliko izbjeglica treba gurnuti sa splava u more da doplovi do cilja ako svaki ima 60 kilograma - glasio je zadatak na satu fizike koji je šokirao učenike, ali i njihove roditelje koji su nastavnika prijavili ravnatelju gimnazije. 

'Samo sam htio učenicima privući pažnju'

Ravnatelj je s profesorom obavio razgovor i upozorio ga da će, ponovi li sličan incident, dobiti otkaz. Profesor tvrdi da nema loše namjere i da mu je želja bila samo privući pažnju učenika.

- Prije toga davao sam im zadatke u kojima su gradili taj splav pa je ovaj zadatak logičan nastavak. To nema nikakve veze s nekakvim mojim rasističkim pristupom. Nemam ništa protiv izbjeglica, želio bih vidjeti ljude različitog porijekla u Poljskoj ako bi pristali ovdje živjeti - kaže nastavnik.

Sudbina profesora i dalje neizvjesna

Nakon što je s profesorom obavljen razgovor u gimnaziji, slučaj je došao i do viših prosvjetnih vlasti pa je sudbina njegovog radnog mjesta još uvijek neizvjesna. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Rea0707 17.11.2015.

    sat nek on izračuna koliko mu treba bit dugačaj jezik da dobije otkaz

  • Alfi43 14.11.2015.

    Samo neka ih pustaju doci ce nam glave , kad puste brade i omotaju se sa 50 kg TNT i svaka njihova okoti po petero sestoro biti cemo zbrisani sa lica zemlje.

  • tomi981 14.11.2015.

    Mislim da bi prvo trebalo vlast, a sa ostalima je lako imamo i Savu,Bosut i jos mnogo neslanih voda nije problem! Najveci problem ovi sto kad zapad kaze daj guze ili slicno ovi odmah e njih prvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare