To je to što me zanima!

Učenik (17): Prijetili su mi da nikada neću naći posao

Učenika Veterinarske škole M.S.C. (17) priveli su tijekom prosvjeda zbog loših higijenskih uvjeta u školi. Tvrde da je bacio jogurt na policijski auto
Vidi originalni članak

Sat vremena je proveo u policijskoj postaji učenik drugog razreda Veterinarske škole M.S.C. (17). Odveli su ga u četvrtak s prosvjeda ispred školske zgrade u zagrebačkoj Dubravi. Prvo objašnjenje bilo je da je snimao policajce i da ga zato odvode. Poslije je stigla i službena verzija, u kojoj je policija tvrdila kako je M.S.C. bacio jogurt na policijski automobil. S tinejdžerom je u policiji bila njegova majka, kojoj je bilo smiješno što su joj sina odveli jer je snimao mobitelom.
- Prijetili su mi prijavom i rekli da nikad neću moći naći posao u državnim institucijama s prijavom u dosjeu - kaže učenik. U policiju su stigli i njegove školske kolege. Htjeli su posvjedočiti da on nije bacao ni jaja ni jogurt. Nisu ih pustili da razgovaraju s policajcima. Načelnik policijske postaje učeniku je na kraju rekao da neće podnositi prijavu protiv njega, na zadovoljstvo njegovih roditelja.
- Nekog su s prosvjeda morali odvesti, pa su naletjeli na mojeg sina - kaže mladićev otac.
Škole čiji su učenici prosvjedovali posjetila je prosvjetna inspekcija. Kao i zagrebački Ured za obrazovanje, složili su se sa zahtjevima učenika za čistim zahodima i otvaranjem kantine. Vrata škole ostat će zaključana zbog sigurnosti đaka.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • gremljin 19.04.2008.

    što reći? idemo u PETOJ BRZINI PO IVI SANADERU tamo kam i spadamo - u lopovluk, korupciju, zatomljivanje istinskih ljudskih vrijednosti, u svijet gdje po sto puta dnevno moram poslušati laganja i vrijeđanja našeg naroda od strane predstavnika svakojakih vlasti koji jedino što znaju je busati se u prsa ko oni primati u đungli samo zato jer su na žalost kao političari dobili priliku igrati se gospodara života i smrti prema ovom narodu za koji sve njih bilo ona stvar. i mene boli stvar za njih , ali NEK SE SRAME SVI OD SANADERČIĆA do onog zadnjeg pijunčića koji će biti tu da pojede sranje kad se glavešine poseru. ETO!!

  • mistery 18.04.2008.

    nasa policija nije ni za banana republiku!! kad te uhvate sa 0.35 promila kao mene npr onda sve pokusavaju da te kazne jer zakon uskoro dolazi 0.50....pa onda maloljetnike maltretiraju ili ubijaju a tamo di ih treba biti-nema ih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sinke 18.04.2008.

    Prosvjetna inspekcija je u kompi s ravnateljima, sve dalmoši, ruka ruku mije.Znam ko roditelj srednjoškolaca odličnih učenika i probleme ne možeš riješiti u tom korumpiranom Primorčevom ministarstvu. Dakle od inspekcije ništa, djeco samo i dalje prosvjedujte i borite se za svoja prava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare