To je to što me zanima!

Učenik u školi u Pakoštanima pretukao vršnjaka. Ravnatelj: 'Nisam znao'. Policija istražuje

Osoba koja je poslala snimku tvrdi da ovo nije prvi takav slučaj i da škola ne poduzima dovoljno da se nasilje ne događa, a ravnatelj je potvrdio da je kontaktirao kolege i utvrdio da se radi o slučaju vršnjačkog nasilja
Vidi originalni članak

U osnovnoj školi u Pakoštanima jedan je učenik pretukao drugog učenika. Snimku šokantnog vršnjačkog nasilja poslao je čitatelj Slobodnoj Dalmaciji, a snimci se vidi kako učenik napada nešto nižeg školarca.

Čuje se da ga optužuje "da mu se opet smijao", a onda ga počinje napadati. Drugi učenik se pokušava braniti te uvjeriti napadača da ga nije omalovažavao, a ovaj ga udara nogom pa rukom, a onda mu zadaje udarac šakom u glavu. Dijete zatim zatetura.

VRŠNJAČKO NASILJE Dvojica maloljetnika u Pazinu pretukla trećeg: Završio je na Hitnoj. Majka ih prijavila školi

Na snimci se vide djeca koja nepomično gledaju prizor, nitko napadnutom osnovcu ne priskače u pomoć.

Osoba koja je poslala snimku tvrdi da ovo nije prvi takav slučaj i da škola ne poduzima dovoljno da se nasilje ne događa, a ravnatelj je potvrdio da je kontaktirao kolege i utvrdio da se radi o slučaju vršnjačkog nasilja u školi te je ustvrdio da do dojave za napad nije znao.

Ravnatelj škole navodi da se napad dogodio u petak, 27. listopada, a nasilje nije prijavljeno od strane žrtve, niti njegovih roditelja, kao ni ostalih djelatnika ni učenika škole.

PIŠE: ANA DASOVIĆ Gospodine ravnatelju, vaš problem nisu mediji, nego nasilni i nesretni učenici

- OŠ Pakoštane je škola u kojoj se ovakvi događaji ne ignoriraju niti toleriraju već se pri svakoj prijavi reagira i pravovremeno postupa - navodi ravnatelj te dodaje da će postupiti sukladno protokolu o slučajevima nasilja o čemu je ovdje svakako i riječ.

Meni je kao ravnatelju iznimno žao što se ovakve stvari događaju i samo mogu reći da ćemo se još i više truditi da do ovakvih nasilnih ponašanja u našoj školi ne dolazi - naveo je ravnatelj.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TVP 31.10.2023.

    Poceti kažnjavati roditelje je to jedini pomak u smanjivanju svega ovoga

Komentiraj...
Vidi sve komentare