To je to što me zanima!

Dvaput je napisala 'prosjećno': Naočale sam ostavila kod kuće

Sanja Šprem, šefica Sindikata hrvatskih učitelja, gostovala je u HRT-ovoj emisiji čija je tema bila reforma školstva. Pred ministricom Blaženkom Divjak uzela je kredu i dvaput na ploču napisala 'prosjećna'
Vidi originalni članak

U ponedjeljak je počela škola.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak tom je prigodom gostovala u HRT-ovoj emisiji 'Ima li što novo?'. Tema je bila reforma školstva.

Uz nju je u emisiji bila i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

U jednom trenutku Divjak i Šprem uzele su krede i počele pisati po ploči o plaći hrvatskih učitelja. Sanji Šprem, diplomiranoj učiteljici razredne nastave, dvaput se potkrala ista pogreška. Umjesto 'prosječna', na ploču je napisala 'prosjećna'. 

'Zaboravila sam naočale'

Sanja Šprem tvrdi da nije nepismena, već da je zaboravila naočale bez kojih, kako je rekla za index.hr, ne vidi ni čitati.

- To je bio lapsus. U tom trenu bilo mi je najvažnije da ne pogriješim s plaćama. Fokusirala sam se na brojke i nisam ispravno napisala riječ prosječna. Tome je pridonio i umor, a i naočale su mi ostale doma. Bez njih ne vidim ni čitati. Nisam nepismena, nakon što se kamera odmaknula, prepravila sam tako da sad na ploči piše točno - rekla je Sanja Šprem za index.hr.

Međunarodni dan pismenosti bio je 8. rujna

Jučer je počela škola, a 8. rujna bio je Međunarodni dan pismenosti, koji je Unesco utemeljio 1967. s ciljem promoviranja važnosti učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji pogađa velik dio svjetskog stanovništva.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 194

  • Maraton 10.09.2019.

    Nije istina za prosjek za osnovnu školu. To zato nije velik prosjek kada su ubrojali plaće nenastavnog osoblja. Spremačica 3000 kn NSS, domar, kuharica SSS 4100 kn, tajnik, računovođa VŠS 5100 kn, VSS 5600. Ako gledamo samo učitelje i stručne suradnike oni su iznad prosječne plaće. Učiteljeva početna plaća, VSS sa 1 godinom staža, znači početnik ima 6112 neto, VŠS sa 1 godinom staža 5762 neto plus dodaci na to, prilagođeni program, kombinirani razredni odjel, smjenski rad itd. Učitelj sa npr. stažom od 20 godina ima početnu plaću bez dodataka 6598 kn što je iznad prosjeka. Ako je netko podplačen, to je nenastavno osoblje kojima je koeficijent smanjen 2013. 3 % zbog krize i od onda nije niti vraćen, niti se podizao koeficijent do sada za razliku od učitelja. Kalkulator plaće, https://www.ucenici.com/kalkulator-place-ucitelja/

  • škver 10.09.2019.

    Triba ukinuti jedno od ta dva slova. Čemu č i ć. Nešto ti razlike?

  • bozo326@gmail.com 10.09.2019.

    Sad još i laže

Komentiraj...
Vidi sve komentare