To je to što me zanima!

Udarili ih autom i pobjegli: Nastradali dječak i curica

Policija traži svjedoke: Nepoznati vozač udario je dječaka (9) i pobjegao. Isto je poslije učinio vozač koji je naletio na curicu (13). Policija ih još traži
Vidi originalni članak

Prestravljena sam zbog čak dvoje pregažene djece u istome danu. Ne mogu vjerovati da su vozači mogli biti toliko okrutni i pobjeći s mjesta nesreće. Ovo je prava cesta smrti. Uska je, a pločnika gotovo ni nema. Na mnogim mjestima je okrnjen ili je umjesto pločnika samo šljunak. Do sada sam teškom mukom dijete samo puštala u školu, a nakon ove nesreće bit će mi još teže, rekla je Sanja Mitrović (40) iz Radmanovečke ulice u zagrebačkom naselju Siget. I ostali stanovnici naselja bili su u šoku čuvši da su u srijedu pred njihovim kućama u razmaku od samo nekoliko sati čak dvojica vozača pregazila dvoje djece i oba su pobjegla ne želeći im pružiti pomoć. Prvo je oko 15 sati nepoznati vozač autom udario 9-godišnjeg dječaka u Radmanovečkoj ulici pred kućnim brojem 35 i teško ga ozlijedio. Pobjegao je ostavivši ga da leži na cesti. Nekoliko stotina metara dalje, oko 18 sati, na križanju ulice Siget i Radmanovečke ulice, još je jedan vozač naletio na 13-godišnju djevojčicu i također je teško ozlijedio pa pobjegao. Hitna pomoć je nesretnu djecu prevezla u Klaićevu bolnicu. Policija tvrdi da je jedno od djece hodalo uz rub pločnika, a da je drugo istrčalo na cestu pred vozača. Mole svjedoke da im se jave kako bi ušli u trag nesavjesnim vozačima.
- Prema mojem iskustvu, vozači rijetko bježe s mjesta nesreće ako ozlijede dijete. Većina ih odmah nazove Hitnu pomoć, a neki ih čak sami odluče prevesti do bolnice - rekao je Viktor Forjan, policajac zagrebačkog Odjela za sigurnost cestovnog prometa.
Dodao je kako je u prvih osam mjeseci ove godine u prometu poginulo jedno dijete, a ozlijeđeno ih je 225. Prošle je godine u istom razdoblju poginulo troje djece.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • user_38835 10.09.2009.

    osmama potpuno se slažem s tobom. Ja sam ovo proživjela kad je balavac na motoru udrio mog 3-godišnjeg sina kraj ulaznih vrata dvorišta (o.p. živimo na selu i prvi put je izaša izvan tih vrata bez naše pratnje) i pobiga. Sa djetetom su bile još 3 cure od 9, 10 i 15 god. Doktori u bolnici postave toliko pitanja (zašto je djete bilo bez pratnje odrasle osobe - kao da si ga pustija da šeta po autoputu, ali ajde ti njima objasni da je to cesta kojom prođu 2 auta dnevno itd.). Idiota kad su uhvatili izjavija je da imamo sreće jer nije vozija prebrzo. Na sud nas nisu ni zvali, već samo očevice (cure od 9, 10 i 15 god.), dobija je neku sitnu kaznu, a bija je maloljetan i bez položenog vozačkog. I dan danas on i dalje vozi selom iznad ograničenja, sve dok neko djete nebude imalo sreće kao moje koje je prošlo s manjim ozljedama.

  • Raziel CRO 10.09.2009.

    Djeca neznaju šta znači automobil i ne mogu procijeniti brzinu i opasnost koja prijeti.Ali vozači to dobro znaju.Svajkodnevno slušamo kako je netko autom udario nečije dijete na ulici.Nerijetko ista osoba i pobjegne,ostavivši dijete na cesti da umre.Kada se vadi dozvola za oružje mora se proći sve moguće i nemoguće provjere,a vozački može dobiti svatko.Mada je automobil u rukama opasniji od puške.A za bijeg sa mjesta nesreće trebalo bi propisati par godina zatvora,bez mogućnosti pomilovanja.

  • =DJ= 10.09.2009.

    Čitam članak i nigdje ne piše gdje se to dogodilo, ma bravo novinari...

Komentiraj...
Vidi sve komentare