To je to što me zanima!

Udario ih je na zebri, nije kočio: Djevojčice imaju lomove zdjelice, lopatica i kralježnice

Pijani i drogiran 51-godišnjak autom je u Brodarici u predgrađu Šibenika udario dvije djevojčice. S višestrukim prijelomima prebacili su ih u KBC Split gdje ih čeka dug oporavak
Vidi originalni članak

Nesreća je bila netom prije nego što smo mi naišli. Svuda po magistrali bile su razbacane njihove stvari. Zapamtila sam cipelu na cesti. Već se puno ljudi bilo okupilo, svi su htjeli pomoći, govori nam svjedokinja strašne prometne nesreće u Brodarici u predgrađu Šibenika.

Preko dobro označene zebre, u petak u 22.15 minuta, prelazile su dvije prijateljice od 14 i 15 godina. U blagom desnom zavoju na njih je naletio 51-godišnjak pod utjecajem droga i alkohola. Nije bio tragova kočenja.

- Djevojčice su bile u groznom stanju, nisu pričale no bile su pri svijesti. Kraj njih je bila i medicinska sestra koja se čudom tu zatekla i pomagala do dolaska Hitne. Na vozača, koji je skrivio nesreću, derao se vlasnik lokalne konobe: "Koliko sam ti puta rekao da tako ne voziš, vidiš li što si učinio, užas, kako voziš" - priča Šibenčanka o scenama nesreće.

Obje djevojčice imaju teške višestruke prijelome, no oni nisu opasni za život. Kako doznajemo u šibenskoj bolnici, mlađa među ostalim ozljedama ima prijelom zdjelice i lopatice te kralježnice. Godinu dana starija ima slične ozljede, ali je u nešto boljem stanju. Ipak, hitno su prevezene za Split kako bi dobile najbolju moguću njegu.

TEŠKA NESREĆA NA PJEŠAČKOM Užas kod Šibenika: Drogiran i pijan naletio na dvije djevojke, imaju ozljede opasne po život

- Sve je isto kao i jutros. Možemo reći da su kod nas medicinski zbrinute nakon što su kolege iz šibenske bolnice odradili svoj dio posla. Mi smo zapravo jedini koji imamo dječju Jedinicu intenzivnog liječenja. One su dobro koliko mogu biti, nikakve prognoze ne dajemo, ni informacije jer se radi o maloljetnim osobama - kratko su poručili splitski liječnici.

S obzirom na težinu ozljeda, pred djevojkama tek slijedi razdoblje rehabilitacije. Radi se i otprilike o najmanje dvije godine, neslužbeno doznajemo stručne procjene.

PROMETNA NESREĆA Autom u Brodarici naletio na dvije djevojke na pješačkom

Prema očevidu policije, 51-godišnjak je izazvao nesreću pod utjecajem droga i alkohola. Približavao se pješačkom prijelazu i nije prilagodio brzinu kretanja tako da na siguran način može propustiti pješake.

- Protiv vozača će zbog izazivanja prometne nesreće, biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku - potvrdili su iz šibenske policije. Kako doznajemo, i ranije je radio prekršaje u prometu, ali zadnjih par godina nije bio u evidenciji. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • DunjaŠtraub 01.06.2022.

    Djevojke brz oporavak zelim a vozača na ljecenje od alkohola i droge; i kad se izljevi vald Ce shvatiti sta je napravio tak da ukljuci mozak a ne da sjedi na ustima i da gleda ocima kud gleda dok je za volanom!

  • user_113278 31.05.2022.

    Posto sam dobila crveni karton na ovaj clanak, pokusat cu lijepim rijecima da komentiram: Dragi nadrogirani vozacu automobila koji si unistio mlade zivote, zelim ti boravak u istanovi u kojoj su one s istim tretmanom !!

  • mdcro24 28.05.2022.

    Svaki dan isto, nevini stradavaju, a sve zbog sudstva korumpiranog i malih kazni

Komentiraj...
Vidi sve komentare