To je to što me zanima!

'Udario me vlak kod Bjelovara, nisam uspio spasiti svoga psa'

Odmah sam i ja počeo trčati prema psu, uz prugu, kako bih ga pokušao spasiti. Jedino sam razmišljao kako da ga spasim, ali, na nesreću, nisam uspio, priča Željko...
Vidi originalni članak

Normalno smo hodali po livadi. Odjednom je Merlin otrčao prema pruzi i počeo hodati između tračnica. U tom je trenutku dolazio putnički vlak i strojovođa je trubio sirenom.

Tako nam je Željko Kovačić (57) iz Bjelovara opisao kako je umalo poginuo pod kotačima vlaka u ponedjeljak oko 10.40 sati.

Naime, pokušao je spasiti svojeg ljubimca, četiri i pol godine starog umiljatog maltezera Melina.

Kao i svakog prijepodneva, otišao je preko pružnog prijelaza u Ulici Ivana Kozarčanina i na livadi pustio Merlina da se istrči. No taj je pružni prijelaz, oko tri kilometra od glavnog bjelovarskog kolodvora, dosta prometan. Istina je, vlakovi ondje uspore. Ali Merlin je imao svoje planove. A putnički vlak koji je vozio iz Virovitice prema Bjelovaru nije lako zaustaviti u kratkom vremenu.

- Odmah sam i ja počeo trčati prema psu, uz prugu, kako bih ga pokušao spasiti. Jedino sam razmišljao kako da ga spasim, ali, na nesreću, nisam uspio. Nisam se dovoljno udaljio od pruge i nisam mogao pomisliti da je on tako širok. Udario me u desnu ruku - kaže Željko. Njega su odmah vozilom Hitne pomoći prevezli u bjelovarsku Opću bolnicu gdje se na Odjelu traumatologije oporavlja od ozljeda. Slomio je ruku. Misli da se pas vjerojatno uplašio.

- Vidio sam da je moj ljubimac, kad je vlak stao, ležao mrtav između tračnica - prepričava potreseni Željko. Merlina su Željko i obitelj udomili te mu nadjenuli ime po čarobnjaku iz legendi o kralju Arturu. Bio mu je drag i vjeran prijatelj svih ovih godina.

Bjelovarska policija je navela da je putnički vlak koji je prometovao na relaciji Virovitica - Zagreb naletio na 57-godišnjaka koji je prugom šetao psa.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • Sokol ga nije volio 29.11.2018.

    Dobijem karton zbog toga što sam napisao da je tip glup što je izložio svoj život zbog džukeletine.Fala ti mali admine!!!

  • Kamičko 28.11.2018.

    Ak čovjek kaže da je pesa vodil na livadu i da je pes otrčal na prugu, zakaj onda murja kaže da je čovjek pesa šetao po pruzi? Genijalci.

  • lilyan 28.11.2018.

    svaka čast gospodinu, žao mi je što je tako završilo,sretan oporavak

Komentiraj...
Vidi sve komentare