To je to što me zanima!

Gužve: Kolona kod Lučkog je bila dugačka čak 16 kilometara

Poteškoće u prometu, moguće zastoje i kolone vozači mogu očekivati duž jadranske obale na prilazima turističhkih gradova i mjesta. Dan će biti sunčan
Vidi originalni članak

Svi koji su krenuli prema Jadranu trebaju se pripremiti na povećane gužve u prometu koji je, kako javlja HAK, gust na svim pravcima u smjeru mora. Kolona dugačka 16 kilometara stvorila se u smjeru naplate Lučko na izlasku s autoceste. Oko 19 sati kolone više nije bilo i promet se kod Lučkog normalizirao. 

Poteškoće u prometu, moguće zastoje i kolone vozači mogu očekivati duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, Istarskom ipsilonu, na izlascima s autocesta, pred naplatnim postajama Sveta Helena, Zaprešić, Ivanja Reka i Lučko, kao i na gotovo svim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, te u trajektnim lukama i pristaništima. 

Na dionici autoceste A1 od čvora Lučko u smjeru Bosiljeva te na dionici državne ceste D1 Grabovac-Korenica promet je bio posebice gust. Iz HAK-a zbog toga mole vozače koji putuju u smjeru mora da kao obilazak Plitvica koriste cestu Grabovac-Ličko Petrovo Selo-Prijeboj. 

Izlaz Oštrovica na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Crikvenice i Krka je otvoren za sva vozila. Na čvoru Krapina na autocesti A2 Zagreb-Macelj ulaz na autocestu je zatvoren u oba smjera. Vozi se obilazno, državnom cestom D1. 

Što se tiče vremena, meteorolozi javljaju da nas u subotu očekuje pretežno sunčano, a u većini krajeva vruće ili vrlo vruće i sparno vrijeme. Na sjeverozapadu i sjevernom Jadranu poslijepodne i navečer naoblačit će se, a mogli bi uslijediti i kiša, pljuskovi i grmljavina. 

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 30 i 35 stupnjeva Celzijevih, a u unutrašnjosti Dalmacije mogla bi se popeti i do 37 stupnjeva. U 11 sati najviša temperatura je, očekivano, izmjerena u Kninu koji se grijao na 35 stupnjeva. 


Idi na 24sata

Komentari 43

  • kreskor 15.07.2012.

    vas takva auto-cesta,kad su tolike gužve dajte barem popust ljudima koji čekaju,ako sam platio,platio sam da u što kraćem roku dođem na odredište,a ne da se vućem satima...idite u 3 pm lopovske,pederske...

  • borovica 15.07.2012.

    Te naplatne kučice ne uklone radi toga da ne bi propustili te uhljebljene prijatelje ,rodbinu i kumove.Najlakše je cucati državu.Najbolje riješenje bi bile vinjete pa tko hoče autocestom ,naprimjer stranac kupi je na granici.Najviše se stvaraju kolone tim da strancima ostanu kune a oni reču s tim ču platiti autocestu,ona stoji naprimjer 125kuna,vozač da 150kuna a taj ti reče nemam sitno za vratit i čeka da mu vozač da tih 25 kuna,kao to je dobro.Princip je u tome ,kada je cestarina skupa zašto bi mu davao još više.To sada bude minusa.

  • 14.07.2012.

    uvijek idem u tjednu a ne vikendom i uvijek starom cestom,jebeš ti ovu monotonu vožnju po autoputu,gas i drži volan.nema potrebe za žurbom,staneš negdje na pol puta na neku klopu i cugu i polako sigurno do cilja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare