To je to što me zanima!

Udruga Franak prijavila Vladu i premijera Tihomira Oreškovića

Udruga Franak podnijela je prekršajnu prijavu protiv Vlade RH, odnosno premijera Tihomira Oreškovića kao odgovorne osobe, s prijedlogom za izricanje maksimalne propisane kazne.
Vidi originalni članak

Udruga Franak u ponedjeljak je priopćila kako je prije pet mjeseci, 1. travnja, tražila od Vlade RH konkretne informacije o tome što poslovne banke traže od Republike Hrvatske u sklopu svojih prijetnji pokretanjem arbitražnog postupka, obzirom na to da tražene informacije nisu dobili udruga je podnijela prekršajnu prijavu protiv Vlade RH, odnosno premijera Tihomira Oreškovića kao odgovorne osobe, s prijedlogom za izricanje maksimalne propisane kazne.  

U Franku smatraju da ne postoji nikakav valjani razlog zbog kojeg bi se traženja banaka držala tajnom, pogotovo što, kako navode, zahtjevi poslovnih banaka 'očito sadrže potraživanja i ustupke, bilo financijske bilo druge prirode, a koja su usmjerena na teret državnog proračuna, dakle javnih sredstava Republike Hrvatske'.

 Držimo kako se radi o iznimnom javnom interesu i pravu hrvatskih građana imati pristup informacijama o tome što poslovne banke traže od Republike Hrvatske, ističu u  Udruzi.

Nakon što Vlada RH nije u roku od čak tri mjeseca odgovorila na zahtjev Udruge Franak, povjerenica za informiranje je 5. srpnja, po žalbi Udruge, donijela zaključak kojim se nalaže Vladi RH da u roku 8 dana od zaprimanja zaključka riješi zahtjev za pristup informacijama Udruge Franak, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, navodi se u priopćenju.

No, kažu iz Udruge, Vlada RH nije postupila niti po tom rješenju. Stoga je Udruga Franak podnijela prekršajnu prijavu protiv Vlade RH, osnovno protiv tehničkog premijera  Oreškovića kao odgovorne osobe, s prijedlogom za izricanje maksimalne propisane kazne.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • jozabroz 06.09.2016.

    kad smo vec kod "postenjaka" oreskovica,kako to da dorh i uskok nista ne poduzimaju oko politicke trgovine hns-a(vrdoljak) i oreskovica vezano za poslovni prostor ispod oreskovicevog stana??ili ocekuju da ce se oreskovic ili vrdoljak sami prijavit??))))

  • kokaza10 06.09.2016.

    Kako očekivati informacije od onih koji su plaćenici banaka?!

  • najiram 10 06.09.2016.

    a partijske tužibabe opet nekoga tuže....mogli bi izraelce i tak su to židovske banke....a židovi uvijek dobiju ono što hoće na sudovima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare