To je to što me zanima!

Udruga Kontra traži uklanjanje diskriminirajućih udžbenika

Tvrde da se u udžbenicima iz vjeronauka i biologije osobe s interseksualnim karakteristikama uglavnom spominju u kontekstu abnormalnosti i delinkvencije
Vidi originalni članak

Lezbijska grupa Kontra najavila je da će službeno zatražiti uklanjanje svih udžbeničkih sadržaja kojima se diskriminira LGBT populacija, rodne uloge, spolnost, ljudska prava, prava žena i obitelj, javlja HRT.   

Aktivistice Kontre Sanda Brumen i Sanja Juras, predstavljajući na konferenciji za novinare analizu udžbenika društvenih i humanističkih predmeta, te biologije i relevantnih predmeta strukovnih škola, istaknule se kako su diskriminativni sadržaji pronađeni u više udžbenika. 

Tvrde da ih osobito ima u udžbenicima iz vjeronauka i biologije u kojima se, kažu, osobe s interseksualnim karakteristikama uglavnom spominju u kontekstu abnormalnosti i socijalne delinkvencije. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • user_99952 04.04.2012.

    stigo evin tata i vidi kćer kako pruža adamu jabuku i potjera ju kući , pa kaže adamu ako me izjebeš u dupe daću ti jabuku nato će adam pa gdje si bio dosad i tako pojebali se oni i živjeli sretno do kraja života tak treba ućiti djecu puno bolje zvući...

  • vidum 03.04.2012.

    Ja sam kontra Kontre!

  • Lezbejka 03.04.2012.

    Sasvim korektno. Bio bi red da se to više izbaci van iz knjiga, pa nismo u srednjem vijeku, osim poneke balkanske glave

Komentiraj...
Vidi sve komentare