To je to što me zanima!

Udruga malih sirara: Na tržištu se nudi sir s lažnim etiketama

Sir ima etikete obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja su članovi saveza 'SirCro'. Upozoravaju da se posebno pazi pri kupnji sireva na štandovima uz cestu
Vidi originalni članak

Iz saveza Udruga malih sirara "SirCro" poslali su upozorenje da se na tržištu pojavio sir s lažnim etiketama  obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) koja su članovi saveza. 

Kako su izvijestili, sumnjaju u zdravstvenu ispravnost takvih proizvoda, a upozoravaju i na kriminalne radnje lažnog prezentiranja hrane, kao i na zavaravanje potrošača, a samim time i uništavanje ugleda njihovih sirara.

Preporučuju kupcima da sireve s OPG-a kupuju na mjestu proizvodnje, ili da traže iskaznicu OPG-a ako ih kupuju na štandovima. 

Posebnu opreznost preporučuju kod kupnje na štandovima uz cestu, posebno na odmorištima uz autocestu, jer se na tim mjestima, kako tvrde, prodaje duplo skuplji sir, zdravstveno i higijenski upitne ispravnosti i kvalitete. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • black skorpion 19.11.2012.

    na placu se uvijek nađe dobrog sira......ne pada mi na pamet kupovati sir uz cestu jer je upitno koliko stoji tamo i di je skladišten bio...

  • winterlady 17.11.2012.

    kupujem sir od covjeka koji ima stand kraj ceste i nikome nista nije bilo.vise me smeta sto sam u ducanu kupila sir meggle,parmezan i pise;proizvedeno u italiji,uvezeno iz bih.to je kopija kopije valjda,a okus nikakav.i tako masu sireva iz ducana.

  • tralalaaa 15.11.2012.

    nemate vi pojima kaj kupujete svi dukatovi sirevi na hr tržištu nisu iz hrvatske, neznam za druge mljekare pa tak gauda i oni trokuti kao zdenka dolaze iz novog zelanda, a ostali iz bugarske, naše mlijeko se izvozi u italiju DOBAR TEK

Komentiraj...
Vidi sve komentare