To je to što me zanima!

Udruga poslodavaca je od Vlade zatražila manji PDV

Udruga poslodavaca je od Vlade opet zatražila ukidanje kriznog poreza i smanjenje PDV-a. Traže i smanjenje državne potrošnje i drugih nameta
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor je u Banskim dvorima razgovarala s predstavnicima Udruge poslodavaca koji su od Vlade opet zatražili ukidanje kriznog poreza i smanjenje PDV-a. Zatražili su i smanjenje državne potrošnje te ukidanje i smanjenje parafiskalnih nameta. O navedenim temama će se još razgovarati na novom sastanku koji su zakazali za dva tjedna, odnosno početkom ožujka. Poslodavci vjeruju kako su na dobrom putu da s Vladom postignu konsenzus oko važnih gospodarskih pitanja.
- Važno je da u ovoj zemlji optimizam bude sa pokrićem, a ne bez pokrića - rekao je Damir Kuštrak koji nije želio otkrivati nikakve detalje. Premijerka nakon sastanka nije davala izjave. Priopćili su iz Vlade da se na sastanku razgovaralo o kretanjima zaposlenosti, unaprjeđenju upravljanja trgovačkim društvima u većinskom državnom vlasništvu te o oživljavanju stanogradnje, potporama za kupce stanova. Bilo je riječi i o industrijskom i građevinskom sektoru, proizvodnji lijekova, nautičkom sektoru, jačanju izvoza, javnim i drugim investicijama, konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ray Barone 16.02.2010.

    Ako se gospodarstvo i unutarnja potrošnja ne pokrene sve će ionako otići kvragu...za početak moraju smanjiti porez na plaće, povećati likvidnost i osigurati mogučnost naplate dugova...

  • 25sat 15.02.2010.

    U Srbiji PDV 18% ! A njihovoj vladi ne pada na pamet da ga podižu. Gledao sam neku emisiju prije par mjeseci, gost je bio njihov ministar privrede ili tako nešto. I izjavio je da bi dizanjem PDV-a dobili samo kontraefekat. Vjerujem da i naša vlada smišlja o promjeni stope PDV-a , ali na 24%!

Komentiraj...
Vidi sve komentare