To je to što me zanima!

Udruga prijevoznika: Ulazak u Šengen povijesni je dan za RH

Jednoglasnom odlukom na sastanku ministara unutarnjih poslova država članica EU-a u četvrtak u Bruxellesu, Hrvatska je postala 27. članica šengenskog prostora
Vidi originalni članak

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika smatra kako je ulazak Republike Hrvatske u šengenski prostor povijesni dan za našu zemlju.

"Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika pozdravlja izglasanu odluku o ulasku Republike Hrvatske u šengenski prostor. Smatramo da je to zajednički uspjeh i rezultat velikog truda krovnih institucija te od velike važnosti za sve građane Republike Hrvatske", kažu prijevoznici u priopćenju.

RAZMJEŠTAJ POLICAJACA Ukidamo 73 granična prijelaza, evo što će biti s graničnim policajcima: 'Rampe neće biti'

Smatraju da će ulaskom u šengensku zonu biti olakšana protočnost na granicama, poslovanje te protok roba i usluga.

"Navedenom odlukom RH je opravdala svoje punopravno članstvo u Europskoj uniji, a dan donošenja odluke u šengensku zonu smatramo povijesnim danom za Republiku Hrvatsku", kaže se u priopćenju Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Jednoglasnom odlukom na sastanku ministara unutarnjih poslova država članica EU-a u četvrtak u Bruxellesu, Hrvatska je postala 27. članica šengenskog prostora.

UPUTILI ČESTITKE Europska komisija izrazila zadovoljstvo zbog Hrvatske, ali ne i zbog Bugarske i Rumunjske

Hrvatska se tom odlukom pridružuje najvećem prostoru na svijetu bez unutarnjih graničnih kontrola među državama.

Od 1. siječnja 2023. ukidaju se granične kontrole na kopnenim i pomorskim hrvatskim granicama sa zemljama šengenskog prostora, dakle sa Slovenijom i Mađarskom, a od 26. ožujka sljedeće godine u zračnim lukama.

KOMENTIRA: ANAMARIJA BURAZER Sad smo postali kompletan dio europske priče bez graničnih ograničenja. Turisti će odahnuti

Sektor za prijevoz Hrvatske gospodarske komore izračunao je da će s ulaskom u Schengen više od pet tisuća međunarodnih prijevoznika u Hrvatskoj godišnje imati 100 milijuna eura direktne koristi.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pocetnik 09.12.2022.

    dao bog da imate i milijardu zarade..mene brine hoce li ijedan vlak iz sl. broda ikad stici prije 5 sati do zagreba..

Komentiraj...
Vidi sve komentare