To je to što me zanima!

Udruženje taksi prijevoznika: "Butković ne govori istinu"

Taksisti su upozorili da ministarstvo do danas nije objavilo izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću, koje je sukladno rokovima bilo dužno izraditi do kraja siječnja 2018.
Vidi originalni članak

Udruženje taksi prijevoznika izrazilo je nezadovoljstvo odlukom Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture da u daljnju proceduru pusti Zakon o prijevozu u cestovnom prometu bez završetka javne rasprave i očitovanja na primjedbe, zbog čega su nadležnog ministra Olega Butkovića optužili da ne govori istinu i obmanjuje javnost.

Ministarstvo je pustilo zakon u daljnju proceduru bez završetka javne rasprave, što je gruba povreda zakonskih propisa koja se nastavlja na dosadašnju praksu ministarstva koje nije spriječilo nelegalni rad strane tvrtke neregistrirane u Hrvatskoj, koja šteti domaćim obrtnicima i poduzetnicima, priopćili su u petak iz Udruženja taksi prijevoznika.

Udruženje taksista naglašava da se u novoj verziji zakona, koja na dnevni red sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća ide u utorak, 13. ožujka, jasno navodi obrazloženje donošenja po hitnom postupku, što upućuje da je prijedlog pušten u proceduru bez završetka javnog savjetovanja. Tu stavku taksisti su ocijenili izravnim dokazom da Butković i njegovi suradnici ne govore istinu i obmanjuju javnost.

Pozvali su ministra da obrazloži zašto nije uvažio primjedbe i prijedloge, zašto negira povredu procedure iako je očito da je grubo prekršena i zašto štiti interese tvrtke koja dvije godine krši hrvatske zakone (misleći na Uber).

Taksisti su upozorili da ministarstvo do danas nije objavilo izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću, koje je sukladno rokovima bilo dužno izraditi do kraja siječnja 2018.

Tvrde da se ministarstvo na bilo koji način, ni na portalu e-savjetovanja niti na drugom mjestu, nije očitovalo o nekoliko desetaka tisuća stranica primjedbi i prijedloga zainteresiranih građana, što nalaže zakonska procedura.

"Ministarstvo se, prije bilo kakvih izmjena i konzultacija s drugim državnim tijelima, dužno očitovati na sve primjedbe građana i javno objaviti izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću kao i konačan tekst nacrta prijedloga zakona", istaknuli su u priopćenju.

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Smiki_1 10.03.2018.

    I slijepcima je jasno da vlada pogoduje stranoj korporaciji (koja usput ne plaća porez u Hr.nego u poreznoj oazi!)na štetu svih građana koji uplaćuju doprinose i poreze u ovoj jebenoj vukojebini!Da bog da im djeca vozila za ubera!!

  • bubasinter 09.03.2018.

    Ja svoju dozvoli za taxi koncesiju na aerodrom u kastelima i grad kastela svake sezone prodan i ustupim je drugome!! Bolje lezat i nista neradit

  • hrki0508 09.03.2018.

    Gospodo novinari 24 sata molio bih Vas da kada volite reklamirat toliko uber pitate onako usput ove vladajuce da Vam pokazu koliko su platili, vozaci ili partner vozaci ili uber tko god, od 10.5 miliona kuna kazni kojima se hvale iz vlade da su izdane za nelegalan rad, a i usput pogledajte koliko je tih istih zagasilo firme i otvorilo nove mozda ce vam biti jasnija slika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare