To je to što me zanima!

Udžbenike na sajmovima prodaju i djeca u kolicima

Kako neće dobiti besplatne knjige, Matea mora na sajmu knjiga tražiti što povoljnije udžbenike, a Lucija (10) u kolicima mora obilaziti knjižare
Vidi originalni članak

Kupili smo udžbenike za engleski i glazbeni. Račun je bio 400 kuna, a sad idemo u druge knjižare, rekla je mama nepokretne Lucije Zaradić (10) iz Zagreba.
Djevojčici su s dvije godine liječnici dali pogrešno cjepivo i od tada je u kolicima. Rehabilitaciju joj plaća HZZO, ali za specijalističke preglede novac moraju izdvojiti roditelji. Ipak, Lucija neće dobiti besplatne knjige. S roditeljima je u ponedjeljak obilazila zagrebačke knjižare u potrazi za udžbenicima za 4. razred.
- Nema dizala u svim knjižarama, ali zaposlenice se zaista trude. Puštaju nas i preko reda - kaže mama nasmijane djevojčice.
Dok Lucija kupuje nove udžbenike, malena Matea (9), koja boluje od cerebralne paralize, pokušava se domoći polovnih. Nju i sestre Martinu i Maju iz Trnskog na Velesajam dovezla je teta jer im mama radi.
- Svaki dan budemo ovdje nekoliko sati. Prodajemo lanjske, a nabavljamo knjige za novu godinu - kažu sestre. Matea u 3. razred kreće u ponedjeljak, ali ne zna hoće li je na klupi dočekati novi udžbenici. Moguće je da će dobiti povrat potrošenog novca.
- Moramo sada kupiti knjige, a za nekoliko mjeseci će nam uz predočenje računa vratiti novac - kaže Mateina teta. No za udžbenike kupljene na Velesajmu neće dobiti račun. Kupe li knjige u knjižari, riskiraju jer ne znaju hoće li im novac vratiti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bara123 02.09.2009.

    hhh...za 200 kn kupio knjige za 1 ekonomije ...ccc...a koji ce idol dati 1600 kn za nove knjige...to vlada ocito zeli napuniti proracun xD....

  • JAX 02.09.2009.

    ja sam vidio djecu na ulici kako prodaju knjige

  • axlica 02.09.2009.

    tak sam i ja prodala svoje knjige (srednjoškolske) da si mogu kupit za iduću godinu i sad odjednom škola javlja da knjige treba vraćati, fino su se sjetili, tjedan dana prije početka škole. ne, uopće pa nisu rekli na kraju školske kako su knjige naše. sere mi se od svega više, najradije nebi u školu -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare