To je to što me zanima!

Uginuli grbavi kit zaglavio na pramcu broda na Aljasci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kruzer je pristao na otok Douglas dok radnici ne uklone uginulu ženku kita koji je zaštićena vrsta. Stručnjaci kažu kako je kit vjerojatno prije uginuo
Vidi originalni članak

Na kruzer Sapphire Princess koji plovi morima Aljaske zakačio se kit. Uginulu ženku grbavog kita, dugu 13 metara, primjetili su u srijedu oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu ploveći od Ketchikana prema Juneauu na Aljasci. Kruzer je pristao na otok Douglas te su kita uklonili. Biolozi će napraviti obdukciju kako bi otkrili uzrok smrti životinje. Grbavi kitovi su  zaštićena vrsta. Još nije poznato hoće li se i protiv koga pokrenuti sudski postupak. Iz Nacionalnog centra za oceanologiju kažu kako je vjerojatno da je kit uginuo prije sudara s kruzerom. Ovo je treći takav slučaj u posljednjih deset godina i svaki su se put kitovi udarili s kruzerom. Kompanija Princess Cruises, u čijem je vlasništvu Sapphire Princess, 2007. je platila nagodbu od 4,1 milijun kuna u sudskom sporu radi uginulog kita koji je 2001. pronađen pred aljaškim zaljevom Glacier, piše Guardian.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • rokonja 30.07.2010.

    Aj Tovar suti budalo jedna.

  • pravoglasa 30.07.2010.

    Sirotica.. Kaj ju na radaru ne vide ili sl.. Samo na druge brodove paze, šta je sa životinjama poput ove? Uđemo u njihovo stanište, dom, i samo udri.. tipično..

  • blu3 30.07.2010.

    volim i ja zivotinje pa jebemu ipak necu zivotinju stavit ispred drugog covjeka nikad. volim ove sto su toliki zivotinjoljupci, onda odjebite lijepo od interneta i svog kompjutera i familije i pravac u prostranstva amazone!

Komentiraj...
Vidi sve komentare