To je to što me zanima!

Uginulo 199 krava: Vlasnik ih izgladnjivao, a dobio poticaje

Protiv Lovre Kolombatovića podignuta je optužnica zbog sumnje da je, kako bi se okoristio novcem od državne potpore za poljoprivredu, izgladnjivao krave na farmi
Vidi originalni članak

Protiv Lovre Kolombatovića podignuta je optužnica zbog sumnje da je, kako bi se okoristio novcem od državne potpore za poljoprivredu, izgladnjivao krave na svojoj farmi pri čemu ih je 199 uginulo. 

Optužnicu je Općinsko državno odvjetništvo iz Gospića podiglo zbog kaznenog djela ubijanja i mučenja životinja, navodi se u današnjem priopćenju u kojemu se ne navodi ime okrivljenika.

- Okrivljeniku se stavlja na teret da je od prosinca 2010. do ožujka 2011. godine u Udbini, na stočarskoj farmi u Jošanima čiji je bio vlasnik; a u cilju da se okoristi primanjem državnih novčanih potpora za poljoprivredu; nabavio 327 krava, a potom sve do 28. ožujka 2013. iako je primao novčane potpore, kravama nije davao hranu u dovoljnoj količini i odgovarajuće kvalitete, a što je dovelo do izgladnjelosti i uginuća 199 krava - piše na stranicama DORH-a. 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • ban_ana8 19.03.2014.

    Poznajem ljude koji godinama vode opg i to sve po propisima. Primaju poticaja ni manje ni više nego 300 kna s kojima si mogu obrisati onu stvar. Nije mi jasno kako je ovaj i koliko dobivao kad već govore o poticaju, kao da je dobivao dovoljno da prehrani jadne krave. Ne opravdavam ga, ali poticaj je zbilja mizerija, samo pro forma.

  • Steven Gerrard Almighty 19.03.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Mirta 1964 18.03.2014.

    kad daju te poticaje na što potiču ljude na lopovluk,ne znam da je netko taj novac iskoristio za ono za što ga je dobio kupuje se sve i svašta samo ne ide tamo gdje treba o tome nitko ne vodi kontrolu

Komentiraj...
Vidi sve komentare