To je to što me zanima!

Ugostitelji peticijom protiv zakona o zabrani pušenja

Ceh traži da se vlasnicima prostora do 50 metara kvadratnih omogući da sami izaberu žele li biti pušački ili ne. Peticija se potpisuje do 30. lipnja
Vidi originalni članak

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika u ponedjeljak će početi s potpisivanjem peticije kojom se traži izmjena zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda. Peticija će se potpisivati do 30. lipnja u ugostiteljskim objektima, udruženjima obrtnika i obrtničkim komorama. Potpisati je mogu vlasnici lokala, gosti i svi ostali koji podržavaju zahtjeve. Ceh traži da se vlasnicima prostora do 50 "kvadrata" omogući da sami izaberu žele li ili ne biti pušački, dok bi oni veći odvojili 30 posto površine za pušače. Iz ceha su poručili kako peticijom žele spriječiti zatvaranje lokala i gubitak radnih mjesta. Peticija će se moći potpisati i na glavnim gradskim trgovima, u srijedu 17. lipnja od 11 sati.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_37324 15.06.2009.

    ja sam nepusac ali bi potpisala peticiju..

  • heraklo 15.06.2009.

    Sad osim arogantnih pušaća vidim da su i nepušaći poludjeli. Ako država dozvoli da svatko odlučuje hoće li lokal biti pušački ili nepušački onda će opet svi biti pušački. Zašto? Pa do nedavno je bio taj zakon na snazi. Svatko je mogao reći da je u njegovom lokalu zabranjeno pušenje. A ja u Hr nisam nikada vidio nepušaćki lokal. A kad sam dolazio u restoran i samo zamolio pušaća za susjednim stolom da premjesti cigaretu u drugu ruku jer dim ide direktno u moje dijete najčešće je odgovor bio: pa zašto dovodite dijete ako mu smete dim? Sramite se vi neodgojeni i egoistični pušaći koji ne mislite na tuđe zdravlje. Čast izuzecima.

  • dari 15.06.2009.

    potpisujem peticiju, nepušač

Komentiraj...
Vidi sve komentare