To je to što me zanima!

Ugrizao ga poskok: Da nemam 120 kila vjerojatno bi me ubio

Jedva preživio: Miodrag Marić u splitsku je bolnicu stigao samo 40 minuta nakon što ga je otrovnica ugrizla, ali i to je umalo bilo kasno. Srećom, spasili su ga...
Vidi originalni članak

Hranio sam kuniće. Kraj kaveza je bio velik busen trave i htio sam ga iščupati. Zmija je iskočila iz trave i ugrizla me, kazao je Miodrag Marić.

On je u srijedu jedva preživio ugriz poskoka u Žrnovnici kraj Splita. U prvom trenutku poželio je ubiti zmiju, ali tada se pribrao i nazvao suprugu, koja je pozvala Hitnu. Iako je u splitsku bolnicu stigao samo 40 minuta nakon što ga je ugrizla zmija, liječnici su ga jedva spasili.

Ugrizao me i sklupčao se. Bio je ogroman, u životu nisam vidio većeg poskoka

- Hitna je došla brzo. Tijekom vožnje prema Splitu počelo je zujanje u ušima i suhoća u ustima. Po dolasku u bolnicu počeo je pravi pakao. Tri i pol sata sam istodobno povraćao i imao proljev. Natekla mi je ruka, a cijelu noć nisam oka sklopio - ispričao je Miodrag Marić, kojeg je od smrti spasila samo fizička konstitucija. 

- Liječnik mi je rekao da bi za nekog slabijeg ili dijete onakav ugriz zmije bio smrtonosan - kazao je Marić.

Zahvalio je osoblju zaraznog odjela bolnice na Križinama, posebno sestri Danijeli, koja je nad njim bdjela od dolaska u bolnicu.

- Nije joj bilo lako - smije se Marić.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • sara122 23.06.2012.

    Da nema 120 kg možda bi ga poskok i zaobišao.

  • ruzana 23.06.2012.

    ma on je ležao ispod drveta i zvao je suprugu,kad mu se ova javila rekao joj je da ponese serum...ona začuđeno upita-zašto? on odgovori-pa iđe zmija- e kako ona nije donijela protuotrov morala je zvati hitnu...tako joj i treba

  • SeoskiMudrac 22.06.2012.

    Prije svega, poskok nije velika zmija- jer rijetko kada naraste do 1 metra. Inače je strašno brza, sa veoma jakim otrovom koji laički rečeno- zgrušava krv. Problem je i jer ima prilično dugačke zube pa, pa otrov ugrizom može lako doći da mišića, vena ili arterija. Otrov je najjači prije podneva- ali nije pravilo. Prilikom ugriza, definitino potražiti liječničku pomoć- što prije, to bolje. Iako su ugrizi poskoka prilično rijetki, ipak ih ima- što naravno nije razlog da se pišu bombastične vijesti- bez ijedne praktične činjenice o tim zmijama, bez savjeta za prevenciju i bez uputa o tome šta uraditi prilikom ugriza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare