To je to što me zanima!

Uhićena je supruga meksičkog kralja droge: Nastavila posao kad je on završio iza rešetaka

Američka policija je na zračnoj luci u Virginiji uhitila Emmu Coronel Aispuro (31), suprugu najpoznatijeg narkobosa Joaquina Guzmana, poznatijeg kao El Chapo
Vidi originalni članak

Coronel bi se trebala u utorak pojaviti na sudu, a optužena je da je nastavila voditi suprugov posao i nakon što je on završio iza rešetaka, odnosno da je organizirala krijumčarenje i prodaju heroina, kokaina, marihuane i metamfetamina u SAD-u. 

Reutersovi izvori iz Meksika tvrde kako je SAD organizirao akciju uhićenja te da Coronel nije tražena osoba u Meksiku. Istragu je vodio FBI, a optužbe su povezane i s krijumčarenjem droge od 2014. do 2017., dakle i prije nego što je El Chapo završio 2019. iza rešetaka gdje je osuđen na doživotni zatvor plus 30 godina. 

NAJVEĆI MEKSIČKI NARKOBOS El Chapo želi iz zatvora, podnio žalbu na doživotnu kaznu

El Chapo osuđen je za zločine koji su počinjeni od 1989. do 2014. godine, a među njima je trgovina stotinama tona kokaina i drugih droga, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, korištenje vatrenog oružja i pranje novca zarađenog drogom. Iako je El Chapo navodno kriv za stotine ubojstava to mu na sudu nije dokazano. 

VJENČANJE U SREDIŠTU NARKOKARTELA Svadba sa flotom blindiranih auta - udala se El Chapova kći

Tužitelji u slučaju njegove supruge navode kako u optužnici stoji i da je Coronel pokušala pomoći svom suprugu da pobjegne iz zatvora Altiplano u Meksiku 2015. godine kroz tunel koji je vodio iz njegove ćelije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Janka Puszta 23.02.2021.

    Nekima je jasno a nekima nebu nikad. Američka vlada, sve kontrolira. Droga je biznis ali i oružje protiv vlastitih i tuđih žitelja. Ako surađuješ i ne prodaješ mimo glavnih igrača iz najviših krugova ostaješ živ i na slobodi. Čim veliš ko ih šiša ja idem sam i ilegalno, dobiješ metak ili rešt ko ovaj el mali, a oni najdu nekog trećeg u Meksiku, Kolumbiji, Guatemali, itd. Sve ostalo su priče za javnost, Hollywood i malu decu.

  • NikolaTesla 23.02.2021.

    Vidiš , ona će u zatvor, a ne u Podravku. A i muž je tamo već a ne u INAi.

  • John Doe Jr. 23.02.2021.

    uff dobro je ja mislio opet nešto u svezi glede KraDeZea

Komentiraj...
Vidi sve komentare