News

Komentari 6

Uhićena je supruga meksičkog kralja droge: Nastavila posao kad je on završio iza rešetaka

Uhićena je supruga meksičkog kralja droge: Nastavila posao kad je on završio iza rešetaka

Američka policija je na zračnoj luci u Virginiji uhitila Emmu Coronel Aispuro (31), suprugu najpoznatijeg narkobosa Joaquina Guzmana, poznatijeg kao El Chapo

Coronel bi se trebala u utorak pojaviti na sudu, a optužena je da je nastavila voditi suprugov posao i nakon što je on završio iza rešetaka, odnosno da je organizirala krijumčarenje i prodaju heroina, kokaina, marihuane i metamfetamina u SAD-u. 

Reutersovi izvori iz Meksika tvrde kako je SAD organizirao akciju uhićenja te da Coronel nije tražena osoba u Meksiku. Istragu je vodio FBI, a optužbe su povezane i s krijumčarenjem droge od 2014. do 2017., dakle i prije nego što je El Chapo završio 2019. iza rešetaka gdje je osuđen na doživotni zatvor plus 30 godina. 

El Chapo osuđen je za zločine koji su počinjeni od 1989. do 2014. godine, a među njima je trgovina stotinama tona kokaina i drugih droga, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, korištenje vatrenog oružja i pranje novca zarađenog drogom. Iako je El Chapo navodno kriv za stotine ubojstava to mu na sudu nije dokazano. 

Tužitelji u slučaju njegove supruge navode kako u optužnici stoji i da je Coronel pokušala pomoći svom suprugu da pobjegne iz zatvora Altiplano u Meksiku 2015. godine kroz tunel koji je vodio iz njegove ćelije.

Najčitaniji članci