Obavijesti

News

Komentari 12

El Chapo želi iz zatvora, podnio žalbu na doživotnu kaznu

El Chapo želi iz zatvora, podnio žalbu na doživotnu kaznu
6

Najpoznatiji svjetski narkobos nakon Escobara osuđen je za trgovinu droge, pranje novca, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji i korištenje vatrenog oružja. Tvrdi da je suđenje bilo nepravedno

VIDEO

Najpoznatiji meksički kralj droge Joaquin Guzman, poznatiji kao El Chapo podnio je žalbu na doživotnu kaznu koja mu je izrečena prije godinu dana. Posrnuli narkobos 63-godišnji El Chapo tvrdi da je suđenje bilo nepravedno, objavio je AP.

U žalbi podnesenoj Apelacijskom sudu u New Yorku on tvrdi da je sudac donio odluke kojima je poroti omogućilo slušanje pogrešnih dokaza na suđenju. Također se navodi kako je jedan od Guzmanovih odvjetnika imao sukob interesa i da su porotnici kršili naredbu da ne čitaju vijesti i objave na društvenim mrežama o El Chapu i suđenju. El Chapo, što na španjolskom znači kratki (Guzman je visok 168 cm) tvrdi i da su njegova prava na četvrti, peti i šesti amandman povrijeđena korištenjem samice i drugih pretjeranih sigurnosnih postupaka koji su predstavljali "kažnjavanje bez suđenja". U žalbi se zahtijeva i da sud odredi drugog suca koji će razmotriti žalbu i ispitati optužbe da je vlada nepravilno vodila slučaj.

Captured liutenant of El Chapo Guzman in Mexico

Bivši čelnik najmoćnijeg meksičkog kartela Sinaloa, osuđen je 2019. godine na doživotni zatvor plus 30 godina dodatne zatvorske kazne, a naloženo mu je i platiti čak 12.6 milijardi dolara naknade. Osuđen je za zločine koji su počinjeni od 1989. do 2014. godine, a među njima je trgovina stotinama tona kokaina i drugih droga, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, korištenje vatrenog oružja i pranje novca zarađenog drogom. Iako je El Chapo navodno kriv za stotine ubojstava to mu na sudu nije dokazano. 

MEXICO-MEXICO CITY-SECURITY-DRUGS

Do svojeg uhićenja smatran je najmoćnijim kraljem narkotika u Meksiku, i najmoćnijim svjetskim  narkobosom od vremena Pabla Escobara. Kartel je vodio s  Ismaelom Zambadom zvanim El Mayo koji se još uvijek uspješno skriva od vlasti.

Nakon modne linije El Chapo sada dobio i vlastito craft pivo
Nakon modne linije El Chapo sada dobio i vlastito craft pivo

El Chapo je čak dva puta bježao iz zatvora u Meksiku. Posebno spektakularan bijeg je izveo 2015. godine kad je iz zatvora Altiplano pobjegao kroz tunel. Uhvaćen je šest mjeseci kasnije te je 2017. izručen SAD-u gdje je i osuđen na kaznu doživotnog zatvora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a