To je to što me zanima!

Pala banda: Pronašli oružje, lažne policijske odore i aute

PLANIRALI SU ZLOČIN: Šestorica muškaraca uhićeni su u Zagrebu. Navodno su planirali ili otmicu ili ubojstvo. Policija ih je pratila zadnjih nekoliko tjedana
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija uhitila je u utorak šestoricu muškaraca na području Sigeta, ali i u drugim dijelovima grada. Uhićeni su trojica iz Srbije, dvojica iz BiH te jedan iz Crne Gore. Stari su 28, 37, 38, 45 i dvojica 46. Sumnjiče ih za zločinačko udruživanje i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja. 

U pretresu stana, garaža i auta pronađene su dvije puške Heckler & Koch, Kalašnjikov, pištolj Crvena zastava i još jedan pištolj te revolver Taurus. Također, našli su dva ranije ukradena Audija A6, policijske odore, fantomke, ručnu brusilicu, voki tokije... 

Utvrđeno je da je jedan od srpskih državljana iznajmio stan u Sigetu gdje je većina boravila. No navodno je postojalo više stanova u Zagrebu koje su koristili, ali policija nije htjela ništa otkrivati.

Iako se nagađalo da se radi o podružnici pljačkaške skupine Pink Panter, policija je to opovrgnula. Nije točno niti da su pronađene bombe i dinamit, rekao je načelnik sektora kriminalističke policije Danijel Žugel.

Policija je duže vrijeme pratila skupinu, a u uhićenju su sudjelovali s kolegama iz Srbije, Austrije i Njemačke. Uhićeni muškarci nalaze se u pritvoru, do sada nisu evidentirani u Hrvatskoj, a istraga traje i dalje. 

U uhićenju su sudjelovali: Policijska uprava zagrebačka - Služba općeg kriminaliteta, Interventna policija, Županijsko državno odvjetništvo i USKOK.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • acinhoo 03.06.2015.

    ma ovi su dobro opremljeni tako da vjerovatno imaju jaku podrsku od strane pitaj boga koga..a jos vece je to da pise kako su imali policijske uniforme tako da ostaje jedno veliko pitanje,sta su oni to planirali!?tko zna,a cisto sumnjam da ce se ikad i saznat barem javnost..nema sta treba maknut takve jer sve vise toga je kod nas,kud imamo vlastitih kriminalaca sad nam jos sve vise dolaze i sa strane...

  • 03.06.2015.

    Ovo je samo dokaz da pojma nemamo tko nam je u zemlji.

  • tamo neko 03.06.2015.

    Male ribe i mazanje očiju Policije.Dok velike ribe kroje pravdu uz pomoć vrhovnog stožera uživaju anarhiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare