To je to što me zanima!

Velika antikorupcijska akcija u Zagrebu: USKOK istražuje troje ljudi, među uhićenima policajac

Kriminalističko istraživanje započeli su temeljem informacija koje je policija prikupila ranije. Osumnjičenog policajca su udaljili iz službe i pokrenuti će disciplinski postupak
Vidi originalni članak

Policija je u Zagrebu u ponedjeljak u suradnji s Uskokom u sklopu antikorupcijske akcije uhitila tri osobe, među kojima i jednog policijskog službenika. Iz USKOK-a su izvijestili da se trojac se tereti za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti kao i za kaznena djela iz područja kriminaliteta droga.

- Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost - kratko je izvijestio Uskok.

SUMNJIČI IH USKOK Policajce razotkrila snimka, dali lažni iskaz: 'Dileri su nas htjeli pregaziti, pucali smo u zrak...'

Oglasili su se i iz Ravnateljstva policije.

- Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga te kaznenih djela protiv službene dužnosti. Kriminalističko istraživanje je započeto temeljem operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja. Osumnjičenici su uhićeni, a u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji - kazali su iz Ravnateljstva policije.

USKOK MU 'POSLAO RAČUN' Krkanje Vinka Zulima: Spiskao je love za čak tonu janjetine!

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičenike predati pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Dodaju da će osumnjičeni policijski službenik rješenjem nadležnog rukovoditelja biti udaljen iz službe. Također, na prijedlog nadležnog rukovoditelja, protiv njega će se inicirati i pokretanje disciplinskog postupka pred nadležnim Disciplinskim sudom MUP-a. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • tico123 04.12.2023.

    niš od toga pojeo vuk magarca a suđenja budu platili siromasi  da nema takvih mirovine i min plaće bi bile 100 posto veće 

  • anabell4 04.12.2023.

    U akciji USKOK-a nazvanog Mreže i Border uhiceni su policijski službenici iz Zagreba koji su se veliki mito u novcu prodavali kriminalicima i mafijašima iz Srbije i Crne Gore i članovima ozloglašenog Zemunskog klana-kraljevima kokaina Hrvatske dokumente.taj posao prodaje Hrvatsih dokumenata se obavlja i dan danas jer je to vrlo unosan posao..

  • anniviivve54321 04.12.2023.

    Izbori sve bliže, uhićenja sve više, možda se Plenkoviću i isplati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare