To je to što me zanima!

Uhićen u Bleiburgu: 'Žao mi je i kajem se. Previše sam popio...'

U slušaju koji se protiv njega vodi sud je u obzir uzeo četiri svjedoka, a radi se o četvorici policajaca koji su uhitili prijestupnika. Nijedan od njih nije bio prisutan na suđenju
Vidi originalni članak

Jedan od petorice Hrvata koji su uhićeni i smješteni u pritvor u Klagenfurtu zbog kontroverznog ponašanja i zabranjenih povika na komemoraciji u Bleiburgu, u utorak je osuđen na 3 godine zatvora uz 15 mjeseci uvjetne kazne, javlja RTL. 

Odmah na početku suđenja prvom od šestorke pročitana je optužnica, u kojoj ga se tereti da je uzvikivao 'Za dom spremni' te da je Hitlerovim pozdravom pozdravljao zastavu HOS-a.

ZBOG PODIGNUTE DESNICE U Bleiburgu uhitili HDZ-ovca: Odluku o kazni čeka u pritvoru

"Žao mi je zbog mog ponašanja. Osjećam se krivim, previše sam popio tog dana, a na Bleiburgu su mi stradali djed, rođak i ujak", izjavio je, dodavši kako to ipak nije glavni razlog zbog kojeg se pojavio na komemoraciji, već da je tamo otišao na nagovor prijatelja. 

U slušaju koji se protiv njega vodi sud je u obzir uzeo četiri svjedoka, a radi se o četvorici policajaca koji su uhitili prijestupnika. Nijedan od njih nije bio prisutan na suđenju, pošto se jedan od njih nalazi na godišnjem odmoru, a ostali imaju obaveze. Sutkinja je ipak pročitala njihove iskaze.

ZADRŽANI U PRITVORU U Bleiburgu su uhitili 5 Hrvata: Prijeti im do 10 godina zatvora

"Časni sude, iskreno mi je žao što sam to učinio. Kriv sam i kajem se, znam što se dogodilo u prošlom stoljeću i da mogu vratiti vrijeme, do ovog suđenja ne bi ni došlo", rekao je na kraju okrivljenik. 

Tužiteljstvo je za okrivljenika zatražilo zatvor, a odvjetnica blažu kaznu jer dosad nije osuđivan, jer je bio alkoholiziran i jer je priznao krivnju.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • Saguaro 19.06.2018.

    ustaska p....

  • zuluf_52 19.06.2018.

    Uvjek ste bili, bježite noge posrat ću vas.

  • Eva Maras 19.06.2018.

    Kriv sam i kajem se, znam što se dogodilo u prošlom stoljeću i da mogu vratiti vrijeme, do ovog suđenja ne bi ni došlo", rekao je na kraju okrivljenik. Takvi su mu bili djed, rođak i ujak, zato su završili tamo gdje im je mjesto, a budala na največoj svojoj tragediji ništa ne naući, već i dalje velića fašizam. Što bi se to trebalo dogoditi da neki postanu ljudi i svate da je fašizam bio zlo koje je poraženo 1945.

Komentiraj...
Vidi sve komentare