Obavijesti

News

Komentari 112

U Bleiburgu uhitili HDZ-ovca: Odluku o kazni čeka u pritvoru

U Bleiburgu uhitili HDZ-ovca: Odluku o kazni čeka u pritvoru
7

Anđelko, po onome što sam ja mogao vidjeti, nije napravio ništa loše. Bio je u jednoj skupini od desetak hodočasnika koji su dizali ruke, i lijevu i desnu, mahali zastavama, pljeskali, pjevali, kaže Marasović

VIDEO

Anđelko Bosančić, istaknuti član dugopoljskog HDZ-a i bivši lokalni dužnosnik, uhićen je tijekom komemoracije na Bleiburškom polju i od subote se nalazi u pritvoru kod Klagenfurta.

Prema informacijama kojima raspolaže Slobodna Dalmacija, Bosančić je, unatoč upozorenjima da se ove godine neće tolerirati nikakvi ekstremistički ispadi, navodno u jednom trenutku, glasno pjevajući, desnicu visoko podignuo u zrak. Odmah su ga detektirali pripadnici austrijske policije te priveli. Neki od očevidaca, koji nisu željeli istupati javno, kazali su kako je dugopoljski HDZ-ovac prethodno došao u sukob s jednom od posjetiteljica nazočnih komemoraciji.

U Bleiburgu su uhitili 5 Hrvata: Prijeti im do 10 godina zatvora
U Bleiburgu su uhitili 5 Hrvata: Prijeti im do 10 godina zatvora

O incidentu je prvi javno progovorio predsjednik HSP-a i gospićki gradonačelnik Karlo Starčević i to na Facebooku.  Ne navodeći o komu se točno radi, napisao je kako je "čuo za neko komešanje ispred bine gdje je jedan stariji gospodin navodno digao ruku u 'rimski pozdrav'".

"Prilikom povratka u koloni je jedna skupina žena komentirala da se radi o čovjeku iz zaleđa Splita. Neki su spominjali da se radi o HDZ/SDP provokatoru", još je dodao Starčević i pozvao svoje pratitelje da se izjasne o tome.

Bosančić je u Austriju  putovao zajedno sa skupinom sumještana, uglavnom HDZ-ovaca, među kojima su bili i bivši načelnik i župan, a danas predsjednik dugopoljskog ogranka stranke, Zlatko Ževrnja, kao i lokalni poduzetnik Ljubo Marasović.

- Anđelko, po onome što sam ja mogao vidjeti, nije napravio ništa loše. Bio je u jednoj skupini od desetak hodočasnika koji su dizali ruke, i lijevu i desnu, mahali zastavama, pljeskali, pjevali... Nije napravio ne znam što – kazao je Marasović za Slobodnu Dalmaciju u telefonskom razgovoru.

- Sada ga treba ispitati sudac i odrediti mu kaznu, ako je kriv. Mislim da će ona biti novčana - dodao je Marasović.

Zlatko Ževrnja kaže da nije bio u istom redu s Bosančićem pa tako nije ni vidio što se točno dogodilo.

-  Kada je krenula Žankova pjesma "Od stoljeća sedmog", jedna skupina ljudi, u kojoj se našao Bosančić, bila je malo raspjevanija. Tik do njega bila je jedna gospođa koja se popela na stolicu. Mislio sam u prvi tren da je policija došla tražiti od nje da siđe. Anđelko je preozbiljan čovjek, 12 godina je bio i županijski vijećnik, i zato mislim da se radi o pogrešci, što će on i dokazati na sudu nakon što se pregledaju snimke. To da je radio incidente na sliči mi na njega – izjavio  je Ževrnja.

Od trenutka privođenja, s Bosančićem nije imao kontakta, ali dodaje da se uhićeni HDZ-ovac čuo s članovima svoje obitelji.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke