To je to što me zanima!

Uhitili ga u Zagrebu: Rekao da mora na WC i pobjegao sa suda

Nakon što ga je istražni sudac saslušao i odredio mu istražni zatvor, 24-godišnjak je postao svjestan da će najmanje mjesec dana provesti iza rešetaka pa je odlučio pobjeći
Vidi originalni članak

U ponedjeljak u 14.30 sati u Sokolgradskoj ulici u Zagrebu, policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke uhitili su 24-godišnjaka za kojim se tragalo otkako je pobjegao iz prostorija suda u Bjelovaru, priopćila je PU zagrebačka..

- Nakon niza intenzivnih mjera traganja i radnji koje su poduzeli policijski službenici Ravnateljstva policije, PU bjelovarsko-bilogorske i PU zagrebačke, potraga za 24-godišnjakom je uspješno okončana te je doveden u službene prostorije PU zagrebačke, nakon čega će biti predan u zatvor u Bjelovaru - dodaju iz policije.

Čekali ga pred zahodom, on pobjegao kroz prozor

Podsjetimo, mladić (24)  je 30. rujna pobjegao sa Županijskog suda u Bjelovaru.

Kako navodi portal Bjelovar.live, nakon što ga je istražni sudac saslušao i odredio mu istražni zatvor, 24-godišnjak je postao svjestan da će najmanje mjesec dana provesti iza rešetaka. Nakon izlaska iz sudnice požalio se policajcima da mu je sila na WC. U tom trenutku na prvom katu zgrade bjelovarske Palače pravde, gdje je smješten Županijski sud, sve se odvijalo samo od sebe.

Policajci su ga čekali ispred vrata WC-a, a kako on nije izlazio duže vremena, ušli su provjeriti što se događa. No, mladića u WC-u nije bilo. Dočekao ih je samo otvoreni prozor.

Naime, taj prozor, koji se nalazi iznad dvorišta bjelovarskog zatvora, nije bio osiguran metalnim rešetkama. Za bijeg je iskoristio plinsku cijev koja mu je pomogla da izbjegne visoki zid zatvorskog dvorišta, a onda se do tla vjerojatno spustio gromobranom koji je pričvršćen na zidu iza prvog idućeg prozora.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske kazali su za Bjelovar Live da njihovi policijski službenici ne mogu biti odgovorni za bijeg jer je bila riječ o 'neadekvatnom prostoru' za ljude u statusu u kojem se tada nalazio 24-godišnjak.

Raspisali su tjeralicu za njim.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • jo2hn8ny 09.10.2017.

    Ovakve se stvari događaju jer se nepoštiva standardni operativni postupak (SOP). Liku bi trebalo poduplati kaznu, a legama da ga cijelo vrijeme čuvaju.

  • škver 09.10.2017.

    Kako vam ga nije bilo žao uhititi ali ne vidite da ne može živjeti u zatvoru, za pticu je sloboda !!!

  • koko82 09.10.2017.

    frajer pobjegne drotovima i nikom niš..... njihov jedini zadatak je bio da ga odvedu iz pritvora do suda i natrag.... i nije poanta kaj rulja diže vila na policiju... nego da sam ja načelnik takvi nesoposbnjakovici mi nebi radili u postaji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare