To je to što me zanima!

Uhitili izvršnog direktora Ine, sumnjaju da je primao mito

Bojana Milkovića sumnjiče da je mito primao dok je bio na čelu Croscoa, članice Ina Grupe. Policija je pretresla i Milkovićeve službene prostorije u Ini, piše Nacional
Vidi originalni članak

Policija je u petak poslijepodne uhitila izvršnog direktora Ine Bojana Milkovića, piše Nacional. Njega se sumnjiči, kako je objavio USKOK, za primanje mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava. 

USKOK kaže kako sumnjaju da je od 2002. do 2009. kao direktor sektora u jednom trgovačkom društvu, a kasnije i kao predsjednik uprave tog trgovačkog društva dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima uvjetovalo davanjem mita od pet posto od neto ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova. 

Navodno je mito primao dok je bio na čelu kompanije Crosco. Policija je u petak pretresla Milkovićeve službene prostorije u Ini. Izvršnog direktora Ine spominje se i u aferi remonta američke naftne platforme Key Manhattan.

Iz Ine su u svom priopćenju potvrdili kako se provodio istraga vezana za Milkovića. Istuču kako navedeni kazneni postupak nije vezan uz poslovanje Ine ili pozicije Milkovića kao glavnog izvršnog direktora te kompanije. 

- INA d.d. će u potpunosti surađivati s mjerodavnim organima i osigurati sve potrebne informacije. Nadamo se da će se u postupku dokazati neutemeljenost navoda protiv gospodina Milkovića - stoji u priopćenju.

Uhićeni direktor u Ina Grupi radi od 1996. godine, a na poziciju izvršnog direktora Ine došao je 10. lipnja 2009. godine. USKOK će za njega tražiti određivanje istražnog zatvora. Jutarnji list piše da je uz Milkovića osumnjičen i njegov suradnik Miroslav Pacak za kojeg je USKOK također tražio pritvor. USKOK  je objavio kao njega sumnjiči za ista kaznena djela kao i Milkovića. 

Potpisao ugovor s Fimi medijom

Kako piše Business.hr Milković je početkom siječnja 2008. godine potpisao i ugovor o poslovnoj suradnji s Fimi medijom i njezinom direktoricom Nevenkom Jurak vrijedan 580.000 kuna za emitiranje reportaža na programu lokalne Z1 televizije. Nevenku Jurak i Fimi mediju, podsjetimo, sumnjiče du su ispostavili više desetaka fiktivnih računa između 2005. i 2009. godine za nepostojeće i neizvršene usluge. Fimi medija ja uglavnom poslovala s državnim tvrtkama. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • dubravko24 27.03.2011.

    ma covjek mi izgleda jako posten!!!????hahahahahahaha

  • sudacx 26.03.2011.

    u toj ini sam dragi bog zna sto se sve odigralo od 80 do dan danas...

  • damir44 26.03.2011.

    Vrijeme je da pocnemo traziti onoga tko nije primio mito i dobro ga kazniti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare