To je to što me zanima!

Uhitili opakog gangstera koji je s curom FBI-ju bježao 16 god.

James 'Whitey' Bulger (81) vodio je nasilnu, većinom irsku bandu, koja je kamatarila, posjedovala kockarnice i vodila narko-reket na području Bostona
Vidi originalni članak

James 'Whitey' Bulger (81), opasni bostonski gangster koji je 16 godina bio na FBI-evoj listi najtraženijih zločinaca, uhićen je noćas u Santa Monici u Kaliforniji zbog sumnje da je sudjelovao u 19 ubojstava, javlja FoxNews. S Bulgerom je nakon dojave uhićena i njegova dugogodišnja cura Catherine Greig (60). Iz FBI-ja su rekli da su ih uhitili bez incidenata. 

Bulger je bio vođa Winter Hill bande. Pobjegao je u siječnju 1995. godine nakon što mu je bivši agent FBI-ja, čiji je doušnik bio 20 godina, rekao da će ga optužiti. Agent John Connolly Jr. završio je 2002. u zatvoru zbog reketarenja i zaštite koju je pružio Bulgeru i njegovu kolegi Stephenu 'The Riflemanu' Flemmi, koji mu je također bio doušnik. 

Bulger je FBI-ju dojavljivao informacije o svojim suparnicima, Novoj engleskoj mafiji, u doba kad je glavni prioritet FBI-ja bio ukloniti mafiju. Krajem '90-ih, FBI se osramotio kad je na vidjelo izašao Bulgerov dosje i prisna veza s biroom. O Bulgeru je napisano nekoliko knjiga i snimljen film 'Departed' (Otpisani), u kojem glumi Leonardo di Caprio. 

Terete ga za ubojstva, sudjelovanje u ubojstvima, dilanje droge, iznudu i pranje novca. Njegovu dragu su optužili za pomaganje bjeguncu. Sudac će ih saslušati u petak. 

Bulger je dobio nadimak po bijeloj kosi, vodio je nasilnu bandu sastavljenu uglavnom od Iraca koja je kamatarila, posjedovala kockarnice i vodila narko-reket na području Bostona. Bio je tik uz Osamu bin Ladena na listi najtraženijih zločinaca i za njegov pronalazak nudila se nagrada od milijun dolara. 

Njegov mlađi brat William bio je jedan od najmoćnijih političara u državi, vodeći senat u Massachusettsu 17 godina, nakon čega je postao predsjednik Sveučilišta u Massachusettsu. Nakon sedam godina morao je dati ostavku pod pritiskom guvernera i državnog tužitelja iako ga nikad nisu povezali s bratovim zločinima, javlja Fox News.

Kongresni odbor ocijenio je FBI-jevu suradnju s mafijom u izvješću iz 2003. kao 'jedan od najvećih neuspjeha u povijesti federalnog provođenja zakona'.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • igorskee 24.06.2011.

    Legenda. Sada mu je 81 godina, bas ga briga svakako za neku presudu. On se nazivio.

  • energy 23.06.2011.

    bravo James

  • playmate20 23.06.2011.

    kruky, japanskom filmu?:))) "Frank Costello was based on James J. Bulger, an Irish-American mobster in Boston who was secretly an FBI informant for over three decades. The revelation that the FBI had long protected Bulger and his Winter Hill Gang from prosecution caused a major scandal in Boston law enforcement. Bulger was believed to have been seen coming out of a theater showing the film in San Diego in November 2006.[5][6] Matt Damon's character is based on John Connolly, the FBI agent who tipped off Bulger for years, allowing him to evade arrest. Bulger went into hiding, however he now been arrested without incident from a residence in Santa Monica, California, on Wednesday June 22, 2011, occupying a spot on the FBI Ten Most Wanted Fugitives list; Connolly is imprisoned for his role in Bulger's criminal activities.[7] Costigan's undercover role as a former State trooper who joins the Irish mob parallels the story of Richard Marinick, a former State trooper who later joined Bulger's crime syndicate. Costigan lives in Somerville, where Bulger's gang began. Thomas Duffy, the film's technical advisor, is a former MSP major who was assigned to investigate the Irish mob upon making detective."

Komentiraj...
Vidi sve komentare