Obavijesti

News

Komentari 19

Uhitili opakog gangstera koji je s curom FBI-ju bježao 16 god.

Uhitili opakog gangstera koji je s curom FBI-ju bježao 16 god.
5

James 'Whitey' Bulger (81) vodio je nasilnu, većinom irsku bandu, koja je kamatarila, posjedovala kockarnice i vodila narko-reket na području Bostona

VIDEO

James 'Whitey' Bulger (81), opasni bostonski gangster koji je 16 godina bio na FBI-evoj listi najtraženijih zločinaca, uhićen je noćas u Santa Monici u Kaliforniji zbog sumnje da je sudjelovao u 19 ubojstava, javlja FoxNews. S Bulgerom je nakon dojave uhićena i njegova dugogodišnja cura Catherine Greig (60). Iz FBI-ja su rekli da su ih uhitili bez incidenata. 

Bulger je bio vođa Winter Hill bande. Pobjegao je u siječnju 1995. godine nakon što mu je bivši agent FBI-ja, čiji je doušnik bio 20 godina, rekao da će ga optužiti. Agent John Connolly Jr. završio je 2002. u zatvoru zbog reketarenja i zaštite koju je pružio Bulgeru i njegovu kolegi Stephenu 'The Riflemanu' Flemmi, koji mu je također bio doušnik. 

Bulger je FBI-ju dojavljivao informacije o svojim suparnicima, Novoj engleskoj mafiji, u doba kad je glavni prioritet FBI-ja bio ukloniti mafiju. Krajem '90-ih, FBI se osramotio kad je na vidjelo izašao Bulgerov dosje i prisna veza s biroom. O Bulgeru je napisano nekoliko knjiga i snimljen film 'Departed' (Otpisani), u kojem glumi Leonardo di Caprio. 

Terete ga za ubojstva, sudjelovanje u ubojstvima, dilanje droge, iznudu i pranje novca. Njegovu dragu su optužili za pomaganje bjeguncu. Sudac će ih saslušati u petak. 

Bulger je dobio nadimak po bijeloj kosi, vodio je nasilnu bandu sastavljenu uglavnom od Iraca koja je kamatarila, posjedovala kockarnice i vodila narko-reket na području Bostona. Bio je tik uz Osamu bin Ladena na listi najtraženijih zločinaca i za njegov pronalazak nudila se nagrada od milijun dolara. 

Njegov mlađi brat William bio je jedan od najmoćnijih političara u državi, vodeći senat u Massachusettsu 17 godina, nakon čega je postao predsjednik Sveučilišta u Massachusettsu. Nakon sedam godina morao je dati ostavku pod pritiskom guvernera i državnog tužitelja iako ga nikad nisu povezali s bratovim zločinima, javlja Fox News.

Kongresni odbor ocijenio je FBI-jevu suradnju s mafijom u izvješću iz 2003. kao 'jedan od najvećih neuspjeha u povijesti federalnog provođenja zakona'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu