To je to što me zanima!

Uhitili osam ljudi zbog napada na trgovački centar u Bogoti

Prilikom eksplozije naprave u ženskom zahodu u trgovačkom centru Andino tri osobe su poginule, a osam ih je ranjeno. Policija je uhitila pripadnike Narodnog revolucionarnog pokreta (MRP)
Vidi originalni članak

Osam članova manje poznate kolumbijske gerilske skupine uhićeno je u subotu zbog sumnje u povezanost s prošlotjednim bombaškim napadom u trgovačkom centru u Bogoti.

Prilikom eksplozije naprave u ženskom zahodu u trgovačkom centru Andino tri osobe su poginule, a osam ih je ranjeno.

Četiri muškarca i četiri žene, pripadnici Narodnog revolucionarnog pokreta (MRP), uhićeni su, dio njih u Bogoti, a dio u gradu El Espinal u provinciji Tolima, izjavio je novinarima čelni čovjek kolumbijske policije Jorge Nieto. 

Uhićeni će biti optuženi za nedjela koja uključuju ubojstvo i terorizam, kazao je. 

MRP, koja je javnosti poznata od kraja 2015. godine, istražuje se zbog umiješanosti u još 14 drugih napada, rekao je Nieto.

Uređaj, postavljen iza zahodske školjke, eksplodirao je prošle subote oko 17 sati po lokalnom vremenu, u vrijeme velike posjećenosti centra, u četvrti koju pohodi velik broj stranih turista. 

Pritom su život izgubile Kolumbijke Ana Maria Gutierrez (27) i Lady Paola Jaimes Ovalle (31), kao i 23-godišnja Francuskinja Julie Huynh koja se bavila volonterskim radom u siromašnom dijelu grada. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • KimJongPlenkovic 25.06.2017.

    Odletjeli u zrak dok su se istovarivali.Zivot i smrt je najbolja komedija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare