To je to što me zanima!

Lovili pijane vozače: S 2,49 u krvi zabio se u parkirani auto

Za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola predviđene su novčane kazne od 500,00 do 20.000,00 kuna ili do 60 dana zatvora, ovisno o koncentraciji alkohola u organizmu
Vidi originalni članak

U srijedu 13. svibnja 2020. oko 19.55 sati u mjestu Antunovac (kod Pakraca) u prometu je zatečen 57-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,49 promila upravljao osobnim automobilom marke „Chevrolet“, daruvarskih registarskih oznaka i koji je prethodno na obilježenom parkiralištu udario u parkirani osobni automobil marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka, u vlasništvu 39-godišnjaka. Nakon udara 57-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Istoga dana oko 20.30 sati u Požegi u Županijskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 46-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,89 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka.

60-GODIŠNJAK Prijetio supruzi, pucao puškom pa ga policija uhitila pijanog

U četvrtak 14. svibnja 2020. oko 2.40 sati u mjestu Migalovci, u prometu je zatečen 37-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,55 promila upravljao teretnim automobilom marke „Renault“, đakovačkih registarskih oznaka, a kod sebe nije imao niti jedan dokument kojim bi se mogao utvrditi njegov identitet.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola predviđene su novčane kazne od 500,00 do 20.000,00 kuna ili do 60 dana zatvora, ovisno o koncentraciji alkohola u organizmu. Pored toga se izriču i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom koje mogu biti izrečene od mjesec dana do dvije godine.

BRZO SU GA PRONAŠLI Pijan i bez vozačke zabio se u stup u Petrinji, onda i pobjegao

Također se učestalim počiniteljima najtežih prometnih prekršaja može privremeno oduzeti vozilo. Vozači koji budu zatečeni da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola bit će smješteni u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, odnosno uhićeni i privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 14.05.2020.

    Cini mi se da ce lista za čejanje za zatvor premašiti oni za doktore

  • RoyBean 14.05.2020.

    To je posljedica ne provođenja preventive od strane policije. Policajci su postali statističari koji samo konstatiraju iz ureda što se dogodilo taj dan na prometnicama.

  • 14.05.2020.

    TREBA VRATIT NA 0,00 za sve vozaće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare