Prilikom uhićenja 60-godišnjaka zbog prijetnje supruzi, u njegovoj kući u Maču pronađeno je više komada raznog oružja i eksplozivnih tvari, izvijestila je u srijedu krapinsko-zagorska Policijska uprava.

On je 11. svibnja oko 17 sati u Maču u alkoholiziranom stanju prijetio supruzi nakon čega je izašao iz kuće, iz puške ispalio nekoliko hitaca i otišao u obližnji objekt te ponovno ispalio nekoliko hitaca. Nakon što su ga policijski službenici pronašli u objektu, uz uporabu sredstava prisile, 60-godišnjaka su uhitili te su na temelju naloga Županijskoga suda u Zagrebu pretražili obiteljsku kuću i druge objekte kojima se koristi.

Iz krapinsko-zagorske policije su priopćili da je pri pretrazi pronađena i oduzeta jedna automatska puška, jedan pištolj, 183 komada raznog streljiva i pet patrona, 368 grama crnog baruta, jedna detonatorska kapisla, dvije ručne bombe, jedan detonirajući štapin crveni, dužine četiri metra, i oko 18 metara sporogorećeg štapina.

Osumnjičen je da je počinio kaznena djela prijetnje te nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 60-godišnjak predan je pritvorskome nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je mjerodavnome državnom odvjetništvu, navode iz krapinsko-zagorske policije.